x

Vegas Udvalgte får ny dato

Vegas Udvalgte får ny dato

Angående Mig, Barbro, Jeuru og Ydegirl kan nu opleves i Vega 1. maj

For 11. gang er Vega klar med en stibe lovende danske upcoming-kunstere under overskriften Vegas Udvalgte. Årets udvalgte er Angående Mig, Barbro, Jeuru og Ydegirl, og de skulle egentlig have kunnet opleves i Store Vega 29. januar, men grundet de forlængede restriktioner er arrangementet nu udsat til 1. maj.

Vegas booker Annika Jonsson, har valgt fire navne, hun mener har noget ganske særligt, og som brillerer med deres talent. De fire artister spænder vidt med hver deres særlige musikalske og visuelle udtryk, hvilket vidner om en dansk musikscene, der er særdeles alsidig.

“Jeg havde forventet og troet, at det ville blive sværere at vælge artister i år, da det været så få muligheder for at se bands spille live, men det var faktisk næsten omvendt. At alle internationale artister er væk gør, at det er nemmere at opdage dem, der stikker ud herhjemme,” fortæller Annika Jonsson om arbejdet med at vælge Vegas Udvalgte-artisterne.

Og hvem er de fire udvalgte så?

Angående Mig (billedet)

Angående Mig alias Laura Lilholt gjorde sig bemærket, da hun i 2019 vandt Karrierekanonen. Hendes direkte, dansksprogede tekster bliver fremført med en karakteristisk dyb, hæs og til tider AutoTunet vokal i et eklektisk univers af hiphop og guitarrock. Angående Mig udgav i september sin debut-ep Kunsten at lade som om, som modtog hele fem stjerner af GAFFAs anmelder.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Debut-perle med charmerende krakeleringer og tiltrængte trykspark

Barbro

Med baggrund i klassisk musik dyrker Barbro de store kompositioner og ballader i et nedbarberet format bestående af blot guitar og klaver – og ærlige og skrøbelige tekster. Barbro har indtil videre kun udgivet én single, "I'm Fine".

Jeuru

Jeuru er født og opvokset i Queens, New York og startede i en alder af 16 år med at skrive musik. Han er i dag bosiddende i København. Med sin karakteristiske vokal sammenblander Jeuru genrer som triphop, r&b, soul og elektronika i mørke og melankolske kompositioner. Jeuru udgav i 2018 debut-ep'en King of the Cruel, som i 2020 er blevet fulgt op af singlerne  “Couldn't Be” og “King Malik”.

Ydegirl
Ydegirl er en alias for Andrea Novél, der skriver sange, som blander r&b og klassisk kompositionsmusik og veksler mellem elektroniske og akustiske virkemidler. Ydegirl udgav i 2019 ep'en notes19, som fik  fem fornemme stjerner af GAFFAs anmelder og er et udspil, der ifølge Ydegirl selv er en “syntetisk dagbog” bestående af nordiske baroksange. Ganske særlig er Ydegirls vokal, der både synger og chanter de åbenhjertige og poetiske tekster.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: En elegant jonglering med genrer

Vegas Udvalgte har tidligere præsenteret navne som Jada, MØ, Joyce, Ganger, Ulige Numre, Chinah, Emil Kruse og mange andre på et tidligt tidspunkt i deres karriere. Med andre ord er det et godt sted at tjekke morgendagens stjerner ud, og der bliver som regel udsolgt.

I modsætning til tidligere år vil Vegas Udvalgte 2021 foregå som et siddende koncertarrangement i Store Vega for at imødekomme de aktuelle corona-retningslinjer.

Billetsalget er i fuld gang via vega.dk og ticketmaster.dk

Varm op med Angående Migs "Vrede kvinder":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA