Nyhed

The Weeknd: Manglende Grammy-nomineringer var et slag ud af det blå

GAFFA.dk – alt om musik

"Hvad skete der?"

Mange blev overraskede, da The Weeknd slet ikke var nomineret en eneste gang, da de nominerede til årets Grammy-show blev offentliggjort i november – på trods af at have stået bag et af årets mest succesfulde album, After Hours, og megahittet "Blinding Lights". Ikke mindst The Weeknd selv.

Dengang tweetede han: ”Grammys er fortsat korrupte. I skylder mig, mine fans og musikindustrien noget gennemsigtighed”.


Nu har manden med det borgerlige navn Abel Tesfaye uddybet sine følelser i et interview med Billboard:

"Det føltes som et slag ud af det blå," siger Tesfaye og bruger det engelske udtryk "sucker punch". "Fordi det kom som lyn fra en klar himmel. Jeg følte helt klart ... jeg følte ting. Jeg ved ikke, om det var tristhed eller vrede. Jeg tror, at det bare var forvirring. Jeg ville bare have svar. Som "hvad skete der?" Vi gjorde alt rigtigt, mener jeg, jeg er ikke en højrøvet person, jeg er ikke arrogant. Folk fortæller mig, at jeg ville blive nomineret. Verden fortalte mig det. De sagde 'Det her er dit år'. Vi var alle meget forvirrede."

Han fortsætter: "Hvis du spurgte mig: 'Tror du, at Grammyerne er racistiske? Jeg tror, at det eneste rigtige svar er, at i de sidste 61 år med Grammyerne er der kun 10 sorte, der har vundet "Årets album"-kategorien. Jeg vil ikke have, at det skal handle om mig. Det er bare et faktum."


Senere siger han:

"Personligt tænker jeg ikke på det mere. Jeg har tre Grammyer, som selvsagt ikke betyder noget for mig nu. Det er ikke sådan, at jeg tænker "Åh, jeg vil have Grammyerne". Det er bare, at det skete, og det er okay, at det er mig, det går ud over, bare det aldrig sker igen."

Grammy-nomineringerne udpeges i første omgang af The Recording Academy, cirka 11.000 professionelle fra den amerikanske musikverden. De endelige nomineringer i nogle af de vigtigste kategorier, herunder Årets Album, bliver dog foretaget af et akademi på 15-30 personer, hvis identitet ikke er offentliggjort.


Der har været spekulationer om, hvorvidt Grammy-udeladelserne skyldes, at The Weeknd havde sagt ja til at optræde til Super Bowl-finalen den 7. februar, en uge efter den oprindelige Grammy-dato den 31. januar – Grammy-showet er siden udskudt til 14. marts grundet corona-pandemien. Dette har Grammy-showets leder, Harry Mason Jr., dog tidligere afvist. Super Bowl-finalen afvikles i Tampa, Florida med reduceret publikum grundet coronapandemien.

Repræsentanter for The Recording Academy har ikke ønsket at kommentere kritikken over for Billboard.

The Weeknd udgiver 5. februar sit første greatest hits-album, The Highlights. Det er i år 10 år siden, han udsendte sine første tre, anmelderroste mixtapes og otte år siden, han udgav debutalbummet Kiss Land, der blev et pænt hit i hjemlandet Canada og i USA. Siden er succesen steget gradvist, ikke mindst fra og med 2014-singlen "Earned It" fra filmen 50 Shades of Grey.


The Weeknd seneste album, After Hours, var det næstmest streamede og solgte i 2020 både i USA og i Danmark.

LÆS OGSÅ: Her er de 100 mest streamede sange i Danmark i 2020

ANNONCE