Nyhed

Clubhouse – et socialt medie kun til lyd

GAFFA.dk – alt om musik

Et nyt socialt medie har set dagens lys – Clubhouse. Her handler det om at lytte med – intet er på skrift, og intet gemmes. Clubhouse kan sammenlignes med et flydende podcast, men indtil videre kan du kun komme på med en invitation – det skulle dog snart ændre sig

Du har måske hørt om Clubhouse, men du er næppe blevet medlem endnu. Det nye sociale medie er nemlig stadig et meget eksklusivt sted at få adgang til. Kun folk med en invitation kan få lov til at komme på, og mange berømtheder, ikke mindst inden for musikverdenen, er at finde der.

Men folkene bag fortæller, at de er på vej til at lukke op for, at alle kan tilmelde sig. Præcist hvornår det måtte ske, vides dog endnu ikke.


Clubhouse er, kort fortalt, en social app, der er baseret på lyd og ikke på skrift. Det er et sted, hvor folk kan snakke sammen, kommentere og udveksle idéer, men ikke et sted, hvor de kan skrive noget som helst.

Det nye sociale medie kan bedst beskrives som en slags flydende podcast, hvor du selv kan finde det emne eller de folk, du ønsker at lytte til, og ja – du kan også komme med dine egne kommentarer til det der snakkes om, lidt som når du er til en fest.

Udover at alt sker i tale og lyd, så er der en anden stor forskel i forhold til fx Facebook, LinkedIn, Twitter og så videre. Hvad der sker på Clubhouse, bliver i Clubhouse. Ingen lyd kan forlade app’en, intet bliver optaget, og intet bliver gemt.


Men naturligvis kan folk stadig sætte deres telefon på medhør og så optage den lyd, der måtte komme ud af den – det findes der endnu ikke en teknisk løsning på.

Clubhouse så dagens lys først gang i maj sidste år, men det er først i slutningen af 2020, at det for alvor har fået luft under vingerne, ikke mindst fordi en række berømtheder er blevet en del af Clubhouse. Hvilket også er med til at gøre det så svært at blive medlem – for det er ikke dem, der drysser om sig med invitationerne.

Indtil videre der omkring 600.000 registrerede brugere på Clubhouse, og det tal vokser stadig.


ANNONCE