x

Stor spansk festival aflyser

Stor spansk festival aflyser

Primavera Sound Festival bliver ikke til noget i 2021

Den store spanske festival Primavera Sound Festival, der skulle have fundet sted i Barcelona 2.-6. juni, er aflyst, skriver festivalen på sine sociale medier.

Festivalen havde i år booket hovednavne som Tame Impala, The Strokes, Gorillaz, FKA twigs, Charli XCX og Tyler, the Creator.

"Med stor sorg må vi fortælle, at 20 års jubilæumsudgaven af Primavera Sound Barcelona er udskudt til 2022 på grund af force majeure," skriver arrangørerne og fortsætter:

"Vi er nået til denne smertefulde beslutning på grund af usikkerheden omkring lovligheden af store events på tidspunktet, hvor festivalen skulle have fundet sted, og sammenlagt med de restriktioner, der allerede findes, betyder det, at vi ikke kan arbejde normalt med at forberede festivalen eller være sikre på, at den kan afholdes på de planlagte datoer."

"Men 20 års jubilæet for Primavera Sound fortjener en fest, som dem vi er vant til, og den globale situation lader ikke til at gøre sådan noget muligt denne sommer. I det mindste ikke på en måde, hvor vi kan udleve den fulde Primavera-oplevelse."

Arrangørerne lover at præsentere programmet for 2022 den 2. juni 2021, altså på datoen, hvor årets festival skulle have begyndt. Årets billetter kan udskydes til 2022 eller refunderes fra og med den 2. juni.

Primavera Sound Festival har en kapacitet på cirka 220.000 personer.

LÆS OGSÅ: Stor engelsk rock- og metalfestival aflyser

Primavera Sound vil til gengæld afholde en række indendørs koncerter i dagene 26. april-2. maj i Coliseum Theatre i Barcelona med blandt andre svenske José Gonzalez – under corona-sikrede forhold.

Festivalen var i december 2020 med i forsøget Primacov sammen med Germans Trias-hospitalet i Barselona og den spanske organisation Fight AIDS and Infectious Diseases Foundations. Her skulle 463 personer, der var blevet hurtigtestet negative for Covid-19 umiddelbart inden showet, og ikke var diagnosticeret med Covid-19 i 14 dage forinden, overvære en koncert i en sal med plads til 1600 personer. Mundbind var påkrævet, og visse sikkerhedsforskrifter omkring barplacering med mere var indført, men fysisk tæthed, dans, sang og indtagelse af alkohol var tilladt. Forsøget påviste ingen nye forekomster af Covid-19 blandt deltagerne otte dage efter koncerten. To personer i en tilsvarende kontrolgruppe, der ikke fik adgang til koncerten, var derimod blevet smittet med Covid-19 i den samme periode.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Primavera Sound (@primavera_sound)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA