Nyhed

VIDEO: VOLA på smuk, animeret rum-ekspedition

GAFFA.dk – alt om musik

Videoen til VOLAs nye single ‘’24 Light-Years’’ viser et menneskes søgen efter en bekendt, der er blevet væk ‒ og så er den lavet af bandet selv

Det dansk-svenske progressive rockband VOLA, som netop har indgået et samarbejde med bookingbureauet PDH Music, har i dag udgivet singlen ‘’24 Light-Years’’, med en tilhørende video. Singlen er den tredje af slagsen fra gruppens kommende album Witness, som udkommer den 21. maj i år. 

Gruppen udforsker en blanding af progressiv rock, elektronisk musik og metal, og ‘’24 Light-Years’’ demonstrerer endnu engang VOLAs evne til at skabe kontrast mellem melankolsk pop og progressiv metal.


I videoen portrætteres en ensom astronaut, som rejser gennem rummet i jagten på noget, som vedkommende måske aldrig finder. Forsanger Asger Mygind fortæller følgende om videoen:

”Hovedpersonen i ”24 Light-Years” søger efter en slægtning, der er forsvundet. Om denne slægtning er død eller bare væk er ikke eksplicit i sangteksten, og det er også usikkert, om hovedpersonen virkelig søger eller bare undgår sorg gennem sin dybe besættelse af detaljerne omkring den pårørendes forsvinden”. 

Sangens flotte video er udarbejdet af gruppens bassist Nicolai Mogensen og hans kæreste Anne Nørkjær Bang, som har investeret måneders arbejde i projektet. Parret har siden efteråret 2020 udarbejdet skitser og tegner og livliggjort dem i animationsprogrammet After Effects. Nicolai Mogensen udtaler følgende om arbejdet med videoen:


”Vi begyndte vores arbejde med filmen med at lytte til musikken sammen, og de stemninger og indre billeder, lytningen fremkaldte, har været vores udgangspunkt. Vi syntes begge, at der var noget ensomt, søgende og selvfølgelig ret spacy over sangen, og det kom umiddelbart til os at finde visuel inspiration i Fermi-paradokset og menneskets mangeårige søgen efter "intelligent liv" eller "bevidsthed" andre steder i universet”. 

Se videoen her: 


Læs også: VOLA annoncerer nyt album og drager på turné ‒ se flot, dyster video

 

ANNONCE