Nyhed

Roskilde Festivals direktør kritisk over for genåbningsplan

GAFFA.dk - alt om musik

Den nye genåbningplan er netop præsenteret. Men planen siger endnu ikke noget konkret om sommerens store arrangementer. 

Sent i går aftes offentliggjorde Folketinget en ny genåbningsplan, der lyder på, at store dele af Danmarks vil være genåbnet i løbet af maj. Her lyder planen, at spillestederne må genåbne den 6. maj. Men planen siger intet langsitet om sommerens store begivenheder før midten af april. Noget, der fortsat gør det svært for festivalerne at planlægge. 

Roskilde Festivals administrerende direktør, Signe Lopdrup, udtaler i dag til GAFFA:


Det er positivt, at der endelig er kommet en lidt mere langsigtet plan. Selv om den ikke siger noget om muligheden for store arrangementer, kan vi ikke se det som andet end udtryk for, at der stadig er en tro på, at det kan lade sig gøre at holde festival til sommer. Hvis ikke, går jeg ud fra, at vi havde fået at vide, at det ikke ville være muligt. Så vi fortsætter planlægningen med fornyet intensitet – ellers løber tiden simpelthen fra os.

Men Lopdrup, der i sidste uge stillede sig kritisk over for regeringens manglende blik for den svære virkelighed at planlægge en festival i, efterlyser fortsat en mere langsigtet plan:

– Set i det perspektiv vil jeg ikke lægge skjul på, at det på nuværende tidspunkt ville have været bedre med en tydeligere plan og udmelding, der allerede nu viste vejen hen mod sommerens begivenheder. Det havde været mere hensigtsmæssigt for alle – ikke mindst i forhold til at sikre en ansvarlig planlægning.


I kølvandet på den nye kompensationsplan udtalte Signe Lopdrup tidligere til GAFFA: 

– Vi synes, det har været svært at få et langsigtet perspektiv. Og det er ikke kun Roskilde Festival, men også alle vores samarbejdspartnere i Dansk Live og de øvrige danske festivaler. Det har været et stort ønske for os at kunne få det væsentligt tidligere.

En melding, som hun fortsat holder fast ved. Samtidig stiller Lopdrup sig positiv over for den netop nedsatte ekspertgruppe, der skal bidrage til at vurdere perspektiverne for afviklingen af sommerens store forsamlinger:


Vi har længe efterlyst et bredere, mere tværgående fagligt samarbejde, så vi ser meget positivt på, at der nu endelig nedsættes en ekspertgruppe, der skal se på mulighederne for at gennemføre store arrangementer. Vi har den viden og erfaring, der skal til og er klar til at stille op, udtaler hun. 

LÆS OGSÅ: GENÅBNINGSPLAN: Spillesteder må genåbne i maj – ekspertgruppe skal rådgive om store events

ANNONCE