Nyhed

Tessa hylder manden – “sixpack eller farkrop, Big Mac eller Michelin star-kok"

GAFFA.dk – alt om musik

"Mums" er en hyldest til alle slags mænd, der er frække

Produktive Tessa er klar med årets anden single, "Mums", og denne gang er der tale om en hyldest til manden, lige i tide til det spæde forår og de forhåbentlig snart stigende safter derude. Hør sangen nedenfor.

Tessa fortæller i en pressemeddelelse:


”Jeg har rappet en del om at dominere mænd i sengen, tage magten og vende nogle outdatede kønsrolle-idéer på hovedet. Så'n en helt offensiv salut til den frie kvindelige seksualitet,” siger hun og fortsætter: ”’Mums’ er derimod en ægte hyldest til mænd og til mandekroppen – til alle slags mænd, der bare er fuckin' frække på hver deres måde. Dem i skjorter, dem i uniformer og dem, der står og ser fuckin' mums ud på gadehjørnet under forårssolen. For selvfølgelig er mænd mere end bare pik, muskler og Ikea-møbel-samling. Og tro mig, pigerne kører rundt i byen og tjekker fyre ud på gaden mindst lige så hårdt, som drengene gør det.”

Sangen er da også en opfordring til kvinderne. Tessa siger videre:

"Jeg håber, at tøser vil pege på hinanden og flække af grin over, hvem det her minder dem om. At de vil få få lyst til at gå på single-jagt efter den der hurtige snack i byen , eller måske genopdage alt det lækre ved ham den stabile derhjemme. De skal have lyst og lov til at lure lidt. Tænke frækt om ham til højre og flirte hårdt med ham til venstre.”


Det handler dog ikke om, at mænd bare skal se godt ud, understreger Tessa:

”Jeg håber, at fyre vil sætte ’Mums’ på, føle sig fuckin' lækre og få lyst til at gøre lidt ekstra ud af sig selv. At de vil flirte lidt mere, skrue op for charmen og tro på, at de har den, uanset om det er i hjertet, hjernen eller jernet – om det er 'sixpack eller farkrop, Big Mac eller Michelin star-kok.'”

Det EDM-inspirerede beat er skabt af produceren Hooman, og da Tessa hørte det, kom sangen næsten af sig selv, beretter hun:


”Det var et af de der sjældne moments, hvor konceptet og omkvæds-flowet bare kom lige på stedet, første gang vi bragede det i studiet. Meant-to-be-kinda-shit.”

Et heftigt 2020

Tessa havde et heftigt 2020, hvor hun både vandt hele seks priser, blandt andet en DMA som Årets Nye Danske Navn, rappede i tre højtprofilerede tv-programmer – P3 Guld, DMA og De Største Øjeblikke på TV2 – fik et stort hit sammen med Orgi-E med "Blæstegnen" og havde Helle Thorning-Schmidt med i den tilhørende video og holdt en meget omtalt nytårstale om sexisme i Deadline på DR2.


I januar annoncerede Tessa sine to første headliner-koncerter, henholdsvis 2. oktober i Aarhus Congress Center og 9. oktober i KB Hallen. Sidstnævnte show er allerede udsolgt.

LÆS OGSÅ: Steppeulven: Og de nominerede er...


ANNONCE