Nyhed

Skuespiller Claes Bang udgiver ny single – ep på vej

GAFFA.dk – alt om musik

Multitalentet er klar igen med et nyt udspil

This Is Not America ‒ alias skuespilleren Claes Bang, blandt andet kendt fra den guldpalmevindende film The Square fra 2017 ‒ udgiver i dag singlen ‘’Just For A While’’, der leder op til udgivelsen af hans ep Songs of Love, som udkommer i starten af juni. Ep’en er syv numre lang og produceret af sangskriver og producer Henrik Balling.

This Is Not America udgav albummet Dislocated i 2010, som blev fulgt op af 2020-ep'en No Songs Left Unsung. Foruden et par singler er Songs of Love dermed det tredje udspil fra Bang. 


Ep’en kom på tale, da han mødtes med komponist og musiker Kasper Winding, for at kigge på et filmmanuskript, som Winding havde udarbejdet. Under mødet gled samtalen over på musik, og de to aftalte, at Winding skulle producere et par numre for Bang ‒ i forlængelse heraf foreslog Winding ham at samarbejde med Henrik Balling.

"Jeg har været meget stor Gangway fan i over 30 år, så at Henrik Balling er hoppet om bord og tager min musik under kærlig behandling er både helt fantastisk og en virkelig stor ære," fortæller Claes Bang om samarbejdet: 

"Tænk at mødet med Winding omkring hans manus til en kommende film skulle føre til et samarbejde omkring min musik med to af mine allerstørste musikalske helte. Det har været en ydmyg oplevelse at mødes med dem begge og se dem tage min musik seriøst og virkelig få den til at vokse’’.


Vi har fået en snak med Claes Bang om hans musikalske karriere.

Hvor længe har du sunget?

– Jeg fik min første guitar, da jeg var syv og lærte med det samme en D-dur. Jeg syntes, det måtte være rigeligt til at skrive min første sang, som jeg så plagede min mor med i nogle dage. Tingene blev sat lidt mere i system, da jeg kom på teaterskolen, hvor jeg havde to-tre timers sangtræning om ugen’’.


Har du altid haft en drøm om at lave musik? 

– Jeg har skrevet musik, siden jeg var teenager og begyndte at spille i bands. Siden blev det sat lidt på pause, da jeg i nogle år hovedsageligt koncentrerede mig om skuespillet, og så tog jeg fat igen i midten af 00'erne, da jeg fik Reason og Logic (musikprogrammer, red.), og jeg kunne sidde hjemme i stuen og nørde.

Hvor kom inspirationen til kunstnernavnet? 


– Da jeg i 2008 var klar med mit første track, hørte jeg et rygte om, at der ikke var nogen danske radioer, der gad spille musik af skuespillere, der også ville synge, og derfor var jeg nødt til komme op med et alias. Jeg har altid været stor, stor Bowie-fan, så jeg stjal mit alias fra hans og Pat Methenys track fra 1985, fordi jeg syntes, det var et rigtig cool navn til et band. Siden har jeg holdt fast, fordi mine udenlandske skuespil-agenter synes, det er smart, at der én identitet til skuespilleren og en anden til musikken.

Kan du fortælle lidt mere om indholdet på din kommende ep?

– Det vildeste med den nye ep er, at den har været igennem Ballings hænder. Det er en helt vildt stor ære for mig, at han haft mod på at kaste sig over mine ting, for jeg er Danmarks største Gangway-fan og har været det i snart 40 år. Der er heller ingen tvivl om, at jeg stilmæssigt i den grad er i familie med Gangway, og i det hele taget er det vist umuligt at løbe fra, at jeg i dén grad faldt i firsergryden og aldrig rigtig kom op. Jeg tror, det er tydeligt, at jeg har lyttet rigtig meget til Pet Shop Boys, Depeche Mode, New Order, og der er vist også noget Beloved ind over her.


I forlængelse af samarbejdet med Winding og Balling – er der andre danske musikere, komponister eller sangskrivere, som du har tænkt på, at det kunne være fedt at lave musik med i fremtiden? Og i så fald hvorfor lige dem?

‘Ud over Winding og Balling har jeg længe været stor Unmack- og H.U.G.-fan, så dem ville det også være rigtig vildt at lave noget med’.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: This Is Not America: Discolated 


Hør ‘’Just for a While’’ her:

ANNONCE