x

MEDIE: Ekspertgruppe slukker håbet om store festivaler før sensommeren

MEDIE: Ekspertgruppe slukker håbet om store festivaler før sensommeren

Det ser sort ud for Roskilde, NorthSide, Tinderbox med flere

Roskilde Festval og en række af sommerens andre store musikfestivaler kan ikke gennemføres som planlagt, vurderer en ekspertgruppe under Kulturministeriet og Erhvervsministeriet. Det skriver Politiken, som har talt med kilder tæt på den ekspertgruppe, der de seneste uger har arbejdet med anbefalinger til, hvordan sommerens festivaler og andre store begivenheder kan afvikles.

Ekspertgruppen består af både sundhedseksperter, blandt andre Henrik Ullum, direktør for Statens Serum Institut, og arrangører af store events, blandt andre Roskilde Festivals direktør Signe Lopdrup.

Ifølge kilderne har ekspertgruppen arbejdet med, at publikum inddeles i sektioner af op til 1000 mennesker, og at der maksimalt må være mellem 10-15.000 mennesker samlet på en festival, skriver Politiken. Dermed ser det sort ud for festivaler som Jelling, Heartland, NorthSide, Copenhell, Tinderbox og Roskilde Festival – i hvert fald hvis de skal gennemføres på nogenlunde sædvanlig vis.

Derudover vil det ifølge anbefalingerne ikke være muligt at gennemføre festivaler med campingområder, hvilket Jelling, Heartland, Copenhell, Tinderbox og Roskilde Festival har.

Det ser lidt mere lyst ud for Grøn Koncert, der for nylig præsenterede en plan, hvor man vil lukke 10.000 gæster ind i 10 forskellige zoner med 1.000 i hver – 16 gange rundt i landet. 

Festivaler, der ligger sent på sæsonen, blandt andre Smukfest, har ifølge Politiken måske en lille chance, da vaccinationsprogrammet forventes at være gennemført i uge 31, samme uge som Smukfest finder sted.

Tønder Festival, der også ligger i august, har en kapacitet på 15.000 personer og burde både grundet tidspunktet og kapaciteten også have en vis chance.

Det forventes ifølge Politiken, at ekspertgruppens anbefalinger vil blive meldt ud senere i dag.

LÆS OGSÅ: Hurtigtarbejdende festival-ekspertgruppe er forsinket


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA