Nyhed

Status for Ringsted Festival 2021: ”Der er håb endnu”

GAFFA.dk – alt om musik

"Når vores festival ligger i starten af august, så er det her virkelig godt nyt for os"

Ringsted Festival, som finder sted den 5.-7. august, har netop offentliggjort en foreløbig status på deres festivalsæson i sommeren 2021. Det sker efter, hvad festivalen selv betegner som positivt nyt fra ekspertgruppen for store arrangementer.

Fredag den 23. april afleverede ekspertgruppen for store arrangementer deres anbefalinger til, hvordan større forsamlinger kan afholdes sundhedsmæssigt forsvarligt. Fornylig foreslog ekspertgruppen syv konkrete ordninger for afholdelse af større arrangementer og forsamlinger, der kan opdeles i to faser. Blandt andet foreslår de et maksimum på 10.000 personer på en festival i sektioner på 2000 og fraråder camping.


Ekspertgruppens anbefaling er, at festivalerne indgår i en plan, som er en del af den generelle åbning. Det betyder samtidig, at når alle over 16 år har fået tilbudt vaccination, hvilket ventes at være i begyndelsen af august, vil alle restriktioner som udgangspunkt kunne ophæves. 

Ekspertgruppens anbefalinger er på nuværende tidspunkt kun anbefalinger, som skal igennem en politisk beslutningsfase, inden vi ved noget endeligt. Forhandlingerne mellem partilederne begynder i dag, den 29. april. Dog er Ringsted Festivals direktør, Anders Sørensen meget positiv og afventer beslutningen.

”Når vores festival ligger i starten af august, så er det her virkelig godt nyt for os”, udtaler Anders Sørensen i en pressemeddelelse og fortsætter:


“Kigger vi isoleret set på vores egen festival, så er der altså håb forude med ekspertgruppens anbefaling.”

Folkene bag festivalen forsætter derfor med deres hidtil forberedelser og planlægning. Festivalen har en kapacitet på cirka 12.000 personer og har campingareal.

Om festivalen:


Ringsted Festival er beliggende i det 120 år gamle Ringsted Lystanlæg. 

Ringsted Festival blev første gang afholdt i 2005. Hvert år i uge 31 byder Ringsted Festival på koncertoplevelser for alle aldre. I 2018 lykkes det festivalen at tiltrække bandet Boyzone. 

LÆS OGSÅ: Boyzone giver første og sidste danske koncert i 19 år


Hvis festivalen mod arrangørernes forventning skulle blive aflyst, vil det være muligt at få ens billet refunderet.

ANNONCE