Nyhed

Musikken bliver til et møbel

GAFFA.dk – alt om musik

Højttalere behøver ikke ligne traditionelle højttalere – heller ikke selvom de skal levere højkvalitetslyd. Det er tankerne bag en ny dansk højttaler, der endda lover lyd, der tilpasser sig rummet.

Når talen falder på højttalere til hjemmet, har de en tendens til mere eller mindre at ligne hinanden. Men hvis det står til danske Bang & Olufsen, behøver det ikke være sådan. De har lige lanceret, hvad de kalder en alt-i-en-højttaler, Beolab 28, der både har et helt nyt og spændende design og en lyd, der skulle tilpasse sig det rum, du placerer højttaleren i.

Rent designmæssigt er Beolab 28 markant anderledes. Den er designet som en høj stander med trælameller, der omkranser selve højttalerenheden. Disse lameller trækker sig for resten tilbage, når der tændes for højttaleren, så den nærmest kamuflerer sig som et møbel, når den ikke bruges og bliver til en højttaler, når musikken spiller.


I pressemeddelelsen oplyser Bang & Olufsen, at den har fået specialdesignede højttalerenheder, herunder en nedadrettet subwoofer, der skulle forstærke basfunktionen, så den uden problemer kan bruges i selv store rum uden behov for en ekstern subwoofer.

Derudover at den fået, hvad Bang & Olufsen kalder Beam With Control, som skulle sikre, at højttaleren kan tilpasse lyden til det rum, du måtte placere den i.


I tråd med Bang & Olufsens politik om at levere langtidsholdbare produkter har Beolab 28 et tilslutningsmodul, der kan opgraderes.

Helt i tidens ånd er højttaleren trådløs, og der kan streames til den via Chromecast, AirPlay 2 og bluetooth, og til efteråret vil den også understøtte Beolink Multiroom gennem en softwareopdatering.

Højttaleren er på markedet nu, men du skal finde den store pengepung frem, for prisen starter på 80.000 kr. pr. sæt, hvis du vælger en tekstil-model og stiger til 90.000 kr. pr. sæt, hvis du vælger træ-modellen.


LÆS OGSÅ: Den analoge pladespiller behøver ikke være dyr

ANNONCE