Nyhed

Smukfest: "Ingen Smukfest, som vi kender den"

GAFFA.dk – alt om musik

'Vi er helt enormt ærgerlige over, at politikerne afskriver festivalerne allerede nu"

Nu er også Smukfest kommet med en udmelding oven på nattens genåbningsaftale. Festivalen undlader at bruge ordet "aflyst", men skriver i sit nyhedsbrev, at det i år ikke kan lade sig gøre at afvikle Smukfest, som vi kender den. Festivalen skriver:

"Gennem de seneste mange måneder har vi sammen med Dansk Live og resten af de danske spillesteder og festivaler kæmpet en brav og lang kamp for at få kulturlivet tilbage på rette spor, så vi alle sammen igen kunne mødes om musik, fest og fadøl. Vi har spillet ind med vores kompetencer og vilje til at afholde et sikkert og forsvarligt arrangement.

Men i dag modtog vi med knust hjerte nyheden om, at den politiske aftale om et forsamlingsloft gør, at vi på ingen måde kan afholde Smukfest 2021, som vi kender den. Det er en ulykkelig situation, som vi aldrig havde forestillet os at stå i for andet år i streg. 


'Vi er helt enormt ærgerlige over, at politikerne afskriver festivalerne allerede nu, da vi mener, at det er alt for tidligt at tage så afgørende beslutninger på baggrund af gisninger om, hvordan situationen ser ud om tre måneder, og hvad der dermed kan og ikke kan lade sig gøre på det tidspunkt' siger talsmand Søren Eskildsen.  

Denne ændring kommer selvfølgelig til at afstedkomme en masse spørgsmål fra de gæster, der allerede har billetter til Smukfest 2021. Vi arbejder lige nu på en løsning, der kommer til at ligne sidste års model, hvor det igen bliver muligt at overføre billetter til næste år, og opbakningen fra jer, vores fantastiske gæster, er i denne situation vigtigere end nogensinde. 

Vi holder jer informeret."

Talsmand Søren Eskildsen fortæller til GAFFA, at man nu vil overveje, om man kan lave et mindre arrangement uden overnatning, og festivalen vender tilbage med mere info snarest muligt.


Meldingen kommer, efter at hovedparten af Folketingets partier i nat aftalte en genåbningsplan, der blandt andet bestemmer, at festivaler maksimalt må have 5000 gæster i sektioner på 500 personer efter den 1. august, om end tallet kan hæves til 10.000, "når det er sundhedsmæssigt forsvarligt". Smukfest har en kapacitet på 55.000 gæster og skulle have været afholdt 4.-8. august.

 

ANNONCE