Nyhed

Standard for det smarte hjem på vej

GAFFA.dk – alt om musik

Det er tre af de helst store it-virksomheder, der nu går sammen for at levere en standard for smarte enheder til hjemmet

Det smarte hjem er på vej, og for mange af os er det allerede en realitet på mange områder. Vi har intelligente højttalere, smarte tv, smarte telefoner og ditto ure og måske endda et varmesystem og lamper, der alle understøtter en eller anden form for smart teknologi.

Men der er en udfordring, og det er, at mange af dem ikke taler sammen, og derved bliver det smarte hjem langt mindre smart.


Men nu går teknologigiganterne Apple, Amazon og Google sammen om at støtte standarden Matter, der skal gøre det lettere og mere sikkert for smarte enheder at kommunikere med hinanden, skriver nyhedsmediet Techexplorer.com.

I løbet af 2021 vil de tre it-virksomheder, sammen med flere andre, begynde at certificere deres smarte enheder, og dermed håber de på at få normaliseret de forbundne enheder.

Hele ideen med standarden Matter er, at forskellige smarte enheder kan aktivere eller bruge hinandens data, så du fx kan få din smarte dørklokke til at tænde for lyset i huset, når du kommer hjem – også selvom de to enheder kommer fra forskellige fabrikanter og understøtter forskellige platforme, fx Google og Amazon.


Her og nu er den største forhindring for Matter håndteringen af personlige og private data og informationer, noget som der ifølge Techexplorer arbejdes på at løse, så brugerne kan stole på den nye teknologi.

LÆS OGSÅ: Sådan passer du på dine kodeord

ANNONCE