Nyhed

3D-billleder uden briller på vej til laptoppen

GAFFA.dk – alt om musik

At arbejde i tre dimensioner på computerskærmen kræver normalt specielle briller, men nu er en ny teknologi på vej, der fjerner behovet for disse briller

Det er laptopproducenten Acer, der er på vej med en teknologi, som bruger kameraet og sporing af øjnene til at lave de stereoskopiske 3D-billeder på skærmen.

Acer kalder teknologien for SpatialLabs, og her og nu er den teknologi udviklet til folk, der bruger laptoppen til at tegne og designe på, ikke til spil og film.


For at lave 3D-billedet bruger den et stereokamera for at holde øje med dit hoved og øjne og på den måde lave den ønskede effekt og bevægelse på skærmen.

Et af problemerne med at bruge 3D-briller er, at ikke alle får den ønskede effekt ud af det, og ofte er kvaliteten af denne form for 3D ganske begrænset.

SpacialLabs benytter Acers ConceptD laptops, hvor skærmen kombineres med en krystal linse, så skærmen kan vise forskellige billeder til hvert øje og derved skabe 3D-effekten, som får elementer til at se ud til at være lige foran brugerens skærm. Den skulle også gøre det let at skifte mellem 2D og 3D.


Det er stadig en helt ny teknologi, der ikke er kommercielt tilgængelig, men Acer selv forventer, ifølge en pressemeddelelse, at sende teknologien på markedet senere på året til udviklere. Om denne teknologi også breder sig ud til gaming, har Acer ikke oplyst noget om.

LÆS OGSÅ: Google Maps bliver stadig mere avanceret

ANNONCE