x

Alive Festival aflyser – men gør klar til alternativt arrangement

Alive Festival aflyser – men gør klar til alternativt arrangement

Der kommer til at ske noget i de dage, hvor festivalen skulle have fundet sted

Alive Festival i Thy har efter grundige overvejelser valgt, at også de aflyser årets festival. Samtidig gør arrangørerne dog klar til et nyt event, som ligger på de samme dage, som festivalen skulle have fundet sted, altså fra den 29.-31. juli.

“Vi er meget kede af at måtte aflyse både på vores gæster, frivillige og partneres vegne. Det er superærgerligt. Samtidig vil vi gerne sige et dybfølt tak for jeres tålmodighed og til alle dem, der har støttet os i den her usædvanligt svære tid,” siger Esben Halkier fra Alive Festivals sekretariat.

Det er retningslinjerne i genåbningsaftalen, som har sat en stopper for Alive Festival 2021. Især reglerne om at opdele publikum i sektioner og forbuddet mod at have overnattende gæster gør det umuligt at afholde Alive Festival på en ordentlig måde, forklarer Esben Halkier.

Genåbningsaftalen, som blev indgået natten til den 4. maj, og den 21. maj blev justeret en smule, indebærer blandt andet, at festivaler i perioden fra 1. juli-31. juli maksimum må have plads til 2000 stående personer i sektioner med 500 personer hver, og med to kvadratmeter per person.

Alive Festival er en af de sidste festivaler, der melder ud om, hvad deres planer er for sommeren. Og arrangørerne har bestemt ikke ligget på den lade side, for de annoncerer samtidig et event, som ligger på de samme dage, som festivalen skulle have fundet sted, altså den 29.-31. juli.

“Vi holder noget, som kan lade sig gøre inden for restriktionerne, og det glæder vi os virkelig meget til. De sidste detaljer er ved at falde på plads, og vi kommer med mere info om ganske kort tid,” siger Esben Halkier.

Han fortæller, at billetter fra både Alive Festival 2020 og 2021 automatisk bliver overført og nu gælder til Alive Festival 2022 den 28.-30. juli næste år. Hvis man ønsker at refundere sin billet, kan det gøres frem til 1. juli. Alle billetkøbere modtager en mail med praktiske informationer om, hvordan det gøres. Hos Alive håber de dog, at folk beholder deres billetter.

“Vi håber meget, at vores gæster vil beholde deres billetter til næste år og holde en fantastisk festival sammen med os i 2022. Den fortsatte opbakning kan mærkes og betyder også noget rent økonomisk for vores festival” siger Esben Halkier.

LÆS OGSÅ: OPDATERET OVERBLIK: Disse festivaler og musikevents kan du opleve denne sommer


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA