Nyhed

Afslappende tigerkamp med læskende øl

GAFFA - alt om musik

-Forestil dig, at du ligger afslappet i en hængekøje på Hawaii og lytter til usnobbet, feel-good jazz. Naturligvis med en kold øl i hånden. Du lytter til slæbende sommertoner, det spritnye nummer ”Tiger Fight” spillet af Bjarke & the Beerbellys, som fortsætter sit samarbejde med mikrobryggeriet BrygBrygBryg om at skabe en vaskeægte ”Drink & Listen”-oplevelse.
 
Et kærlighedsforhold mellem øl og jazz
Konceptet ”Drink & Listen” går i al sin enkelhed ud på at drømme sig til hængekøjen og øllen på Hawaii – stoppe op og nyde øjeblikket for en stund. Både øl og musik har det formål at skubbe til folks opfattelse af, hvad øl og jazz egentlig er og kan.
 
"Jazz og øl har jo gået hånd i hånd i rigtig mange år. Det kærlighedsforhold skal da ikke gå hen og dø. Vi prøver, sammen medbryggeriet, at peppe forholdet lidt op", siger frontmanden i orkestret komponisten og trompetisten Bjarke Nikolajsen, der sammen med Aske Drasbæk (sax), Mads Rahbek (sax), Ola Åkerman(basun), Henrik Silver (sousafon), Jakob Thomhav (guitar, banjo) samt Casper Mikkelsen (trommer) udgør Bjarke & The Beerbellys.
 
Orkestret spiller traditionel jazz, men blander også forskellige genrer og vil forny den traditionelle jazz med humor, legende temaer og mærkelige arrangementer. Med deres innovative take på jazzen, der giver det traditionelle en på sinkadusen, håber de derfor at gøre stilarten mere sprød og sexet.
 
"Vi prøver at slippe ud af den måske lidt snobbede jazzboble og nå ud til den helt almindelige dansker. Jazzen ER stadig hyggelig og folkelig som i Nyhavn, men den må gerne drille en smule," fastslår Nikolajsen, som håber, at den lidt mærkelige musik og specielle ølsmag kan give os en syngende bodegalussing og være med til at minde os om at slappe af i al stressen.
 
In cervisia veritas
Som tigre, der lige har været i kamp og spist, skal vi slæbe os til hængekøjen og huske at slappe af, og Nikolajsens vision med sommernummeret er at lave et nummer, der beskriver de forskellige stadier, man går igennem i en sommerferie.
 
”Du får fri fra arbejde og skal slappe af, men i baghovedet ligger der nogle ting og ulmer. Du skal jo lige huske at male legehuset, og fik jeg overhovedet renset tagrenden? Du begynder så småt at blive rastløs og stresser også over, hvordan du nu skulle samledet skide telt. Efter en kaotisk tur på camping, hvor det selvfølgelig har regnet hele ugen, begynder du at falde til ro og kan slappe af i al stressen ... men så er ferien forbi, og du ønsker, at den bare var liiiige lidt længere,” siger Nikolajsen, der, når han ikke selv holder ferie, er travlt beskæftiget i andre orkestre som f.eks. Babylove & the van Dangos, D/troit og Brassflavour.
 
Nyd musikken og øllen i samme bevægelse
Så det handler om at huske at nyde de små øjeblikke, mens det sker, og holde ferien fri. Derfor udgiver Bjarke & the Beerbellysnummeret ”Tiger Fight” i begyndelsen af juni til hængekøjen og drømmen om Hawaii. Der er release-fest 5. juni 2021 kl. 16 på Bootleggers Craft, Amager. Her kan du også smage den nye øl fra BrygBrygBryg ved at scanne QR-koden på etiketten, mens du lytter til de nye slæbende sommertoner
ANNONCE