Nyhed

Music City Aarhus 2022 får milliondonation

GAFFA.dk - Alt om musik

Næste år skal stå i musikkens tegn for Danmarks næststørste by

Salling Fondene har doneret to millioner kroner til interesseorganisationen Music City Aarhus 2022. Organisationens vision er at fokusere et helt år på at genstarte byens musikliv, skabe fælles oplevelser for byens borgere og styrke de mange aktører, både på, foran og bag scenen for at bidrage til at positionere Aarhus som musikby. Projektet blev annonceret i januar 2020, altså kort før coronakrisen.

En undersøgelse udarbejdet af Epinion for Aarhus Kommune viste sidste år, at 37 procent af aarhusianerne mente, at kulturen er den vigtigste årsag til, at Aarhus er en god by at bo i. Oven på et stort set koncert- og kulturoplevelsesløst 2020 falder initiativet derfor på et tørt sted.


“Musikken har stor betydning for befolkningen, og vi er meget glade for at kunne være med til at realisere Music City Aarhus 2022’s flotte initiativ om at samle byens borgere om musikken,” udtaler Karin Salling, der er næstformand i Salling Fondene, om beslutningen. Salling Fondene er ejet af Salling Group, og fondene har siden 2012 doneret penge til formål inden for blandt andet kultur, sport og uddannelse. 

GAFFA har talt med Jesper Mardahl, der er sekretariatsleder ved Music City Aarhus 2022:

Hvad skal pengene bruges på?


‒ Det ved vi ikke helt konkret endnu. Forventningen er, at de skal bruges til at sætte året i gang, men der er ikke booket navne eller noget endnu. Vi håber på, inden for næste par uger, måske at kunne løfte sløret for de første initiativer. Projektet er jo temmelig omfattende, og vi har relativt lidt tid til det, eftersom vi først har fået vores organisation på plads her kort efter nytår, så vi arbejder på forskellige spor.

‒ Vi arbejder på at fonde midler, så vi kan lave nogle ansøgningspuljer med forskellige fokusområder, blandt andet vækstlaget, og så er vi ude og finde samarbejdspartnere til de lidt større ting. Vi kigger også på, hvad der sker i byen i forvejen. Så det bliver en kombi af at løfte og at være med til at skabe en fælles fortælling.

LÆS OGSÅ: Det Turkise Telt skal drive Aarhus-spillested 


ANNONCE