x

Cult of Luna og Alcest giver dansk dobbeltkoncert

Cult of Luna og Alcest giver dansk dobbeltkoncert

En glimrende musiknyhed til koncertsultne metalfans rundt omkring 

Svenske Cult of Luna og franske Alcest har slået pjalterne sammen til en dobbeltkoncert i Vega den 24. februar næste år.

Det svenske post-metal-band Cult of Luna (billedet) har spillet koncert i Danmark flere gange før, blandt andet på Roskilde Festival 2017 og senest i Pumpehuset i efteråret 2019. De debuterede i 2001 med et selvbetitlet album, og deres diskografi tæller blandt andet otte studiealbums og en håndfuld ep’er. Bandets seneste udgivelse var ep’en The Raging River, der udkom tidligere i år. 

Cult of Luna består i dag af percussionist og guitarist Magnus Líndberg, guitarist og sanger Johannes Persson, bassist Andreas Johansson, trommeslager Thomas Hedlund, guitarist og sanger Fredrik Kihlberg, og Kristian Karlsson på keyboard. Bandet anses for bannerførere inden for genren post-metal.

Det er bestemt heller ikke først gang, at Alcest skal møde sine danske fans, og bandet var senest et smut forbi i februar sidste år, hvor de spillede koncert i Pumpehuset, kort tid før den første lockdown trådte i kraft. Mændene bag Alcest er forsanger Stéphane "Neige" Paut og trommeslager Jean "Winterhalter" Deflandre. Alcest spiller blackgaze, der er en fusion mellem shoegaze og blackmetal. 

Alcecst debuterede i 2005 med ep’en Le Secret, der to år senere blev fulgt op af studiealbummet Souvenirs D'Une Autre Monde. Albummet fik fem stjerner af GAFFAs anmelder, da det udkom i 2007. Deres seneste albumudgivelse var Spiritual Instinct fra 2019. 

Billetsalget starter på næste onsdag kl. 10, og billetter kan købes lige her.

LÆS OGSÅ: Ny rockfestival får plads til 5000 personer – uden restriktioner 

 

Varm op til koncerten med Cult of Lunas “What I Leave Behind” og Alcests “Protection”:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA