x

Heartland Festival klar med flere navne

Heartland Festival klar med flere navne

Lindsey Buckingham, Cat Power og Greta Van Fleet er blandt dagens annonceringer

Heartland Festival er klar med en stribe nye navne, og denne gang er de alle fra USA: Det gælder den tidligere Fleetwood Mac-sanger, -guitarist og -sangskriver Lindsey Buckingham samt rockbandet Greta Van Fleet, singer-songwriter Cat Power, indiebandet The Magnetic Fields og den unge sanger og sangskriver Jensen McRae. Festivalen finder sted ved Egeskov Slot på Fyn 2.-4. juni 2022.

Det bliver første gang nogensinde, Lindsey Buckingham giver solokoncert i Danmark. Buckingham er især kendt for sin tid som sanger, sangskriver og guitarist i Fleetwood Mac, som han var medlem af fra 1975-1987 og igen fra 1997-2018. Han står bag en række af bandets mest kendte sange, blandt andet "Monday Morning", "Go Your Own Way" og "Big Love", og er kendt for sin evne for at skrive iørefaldende poprocksange.

Buckhingham har også udsendt en stribe soloplader og er på vej med endnu et, et selvbetitlet album, der udkommer 17. september 2021 og bliver Buckinghams første albumudgivelse i 10 år. Førstesinglen "I Don’t Mind" er netop udkommet, og musikalsk ligger den i klar forlængelse af den klassiske Fleetwood Mac-lyd.

LÆS OGSÅ: Skældt ud over telefonen: "Hun vil aldrig mere være på en scene sammen med dig"

Amerikanske Greta Van Fleet er et af tidens mest succesfulde rockbands. Siden deres første ep i 2017 har de haft tre singler på toppen af den amerikanske Billboard-hitliste for Mainstream Rock, toppet rockalbumhitlisten med debutalbummet Anthem of the Peaceful Army og modtaget en Grammy for Best Rock Album for deres anden ep, From the Fires.

I april i år udgav bandet, der består af brødrene Josh, Jake og Sam Kiszka samt Danny Wagner, deres andet studiealbum The Battle at Garden’s Gate, hvorfra førstesinglen "My Way, Soon" ligeledes røg til tops på Billboard-hitlisten for Mainstream Rock. Bandet er især inspireret af 70'ernes rock og er ofte blevet sammenlignet med Led Zeppelin.

Den amerikanske singer-songwriter Cat Power med det borgerlige navn Chan Marshall gæster Heartland for anden gang efter sin anmelderroste koncert i 2017. Hun debuterede i 1995 med albummet Dear Sir og har til dato udgivet 10 album, senest Wanderer fra 2018. Sangene er ofte melankolske, men kan også være i det mere optimistiske hjørne.

LÆS OGSÅ: Kat i kontrol

Med sanger og sangskriver Stephin Merritt i front har The Magnetic Fields i mere end tre årtier skabt indiepop med en forkærlighed for synthesizers og skarpe og humoristiske sangtekster. Det store gennembrud kom i 1999 med konceptalbummet 69 Love Songs, et tredobbelt album, der, som titlen lover, rummer hele 69 sange.

I 2017 udgav de endnu et voluminøst udspil, det femdobbelte album 50 Song Memoir, hvor Merritt gennemgår sine første 50 leveår gennem 50 sange. Sidste år udkom The Magnetic Fields’ 12. og seneste studiealbum, det noget kortere Quickies. Albummet indeholder 28 sange af en længde på mellem 17 sekunder og 2 minutter og 35 sekunder – deraf titlen.

23-årige Jensen McRae fra Los Angeles udforsker forskellige aspekter af identitet gennem sine sange, fra race og køn til depression og ikke-gengældt kærlighed. Inspirationen finder hun blandt andet i sangskrivere som Stevie Wonder, Carole King, James Taylor og Alicia Keys. Koncerten bliver hendes første festivalkoncert på dansk grund.

Heartland har tidligere offentliggjort den engelske popduo Pet Shop Boys til næste års festival.

Billetsalget til festivalen er i gang på festivalens hjemmeside.

Varm op med Lindsey Buckinghams nye single, "I Don't Mind":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA