x

14 spillesteder får særlig støtte fra Statens Kunstfond

14 spillesteder får særlig støtte fra Statens Kunstfond

Ordningen skal bidrage til at give et mere varieret koncertudbud og sikre bedre muligheder for både vækstlags- og etablerede kunstnere

Statens Kunstfond har udvalgt 14 såkaldte netværks- og genrespillesteder rundt om i landet, der vil modtage finansiel støtte, for blandt andet at sikre et mere varieret koncertudbud resten af året. Derudover er spillestedet Vega i en anden ordning blevet udvalgt til at skulle udvikle nye koncertformater inden for livescenen i Danmark.

Der er afsat omkring 46 millioner kroner til at løfte spillestederne, fordelt over de næste fire år. De udvalgte 14 spillesteder vil hver især modtage mellem 500.000 og 600.000 kr. for den resterende del af 2021, og i slutningen af dette år vil der blive udpeget netværks- og spillesteder for perioden 2022-2024.

Formålet med ordningen, der blev indført i 2020, er at give rytmiske spillesteder mulighed for at afprøve et virke som netværks- og/eller genrespillested. Et genrespillested har et særligt fokus på at fremme formidlingen og udviklingen af smalle genrer. Ordningen supplerer de to andre støtteordninger for spillesteder, regionale spillesteder – der giver det største støttebeløb – og honorarstøtte.

Her er listen over de 14 udvalgte netværks- og genrespillesteder:

Huset (Aalborg)

Culture Box (København)

Turbinen (Randers)

Kedelhuset (Silkeborg)

Tapperiet (Køge)

Jazz i Trekanten (Kolding)

Rytmisk Råstof/Spillestedet Harders (Svendborg)

ALFA Vesthimmerlands Musikhus (Aars)

Kulisselageret (Horsens)

Loppen (København)

Slagelse Musikhus

Kulturmaskinen (Odense)

Jazzhus Montmartre (København)

1000 Fryd (Aalborg)

”I Kunstfonden er vi glade for, at vi med de ekstra midler fra Folketinget kan give spillesteder over hele landet et løft. Vi tørster alle efter igen at opleve livemusik, og nu bliver der endnu større mulighed for det i hele Danmark. Støtten falder på et tørt sted, ikke mindst efter corona”, fortæller Emil de Waal, der er udvalgsleder for Projektstøtteudvalget, og tilføjer:

“Vega er valgt til at udvikle livescenen med nye fysiske og digitale musikformater og udbrede dem til hele landet. Vi ser frem til at følge udviklingen de kommende fire år og håber, at det vil resultere i samarbejder og nye kunstneriske metoder over hele landet”.

LÆS OGSÅ: Statens Kunstfond uddeler legater til 211 musikere – tre får næsten en million


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA