Nyhed

Vinderen af VM i heavy metal-strikning er kåret

GAFFA.dk – alt om musik

Deltagerne skulle strikke til lyden af metal og samtidig udvise metal-attitude

Fodbold-EM er som bekendt slut, men der har også netop været afholdt et andet og lidt mindre medieomtalt mesterskab, nemlig verdenmesterskabet i heavy metal-strikning, Heavy Metal Knitting World Championship.

Heavy Metal Knitting World Championship, der første gang blev afholdt i Finland i 2019, går ud på, at man skal strikke til lyden af heavy metal-musik og samtidig udvise metal-attitude. På grund af pandemien blev verdensmesterskabet afviklet online i år, og deltagerne bidrog med en et minut lang video, hvor de viste deres strikkeevner i kombination med heavy metal-attitude.


Årets vinder blev Resurrection Of The Sticking Witch fra Holland. På andenpladsen kom Shveiia fra Rusland og på tredjepladsen Venomwool fra Storbritannien. Juryen vurderede bidragene efter attitude, originalitet og efter, hvor interessant historien der blev formidlet i videoen var.

Juryen forklarede sit valg af vinder med følgende ord: ”Videoen var i en klasse for sig. Enkel, men genial, og historien passede godt til metal og strikning. Det var sjælfuldt og rørende. Et kunstværk."

I alt 12 deltagere fra otte lande konkurrerede, og finalisterne kom fra Canada, Finland, Tyskland, Japan, Holland, Rusland, Storbritannien og USA. Juryen bestod blandt andet af bandet Distress of Ruins guitarist og sanger Simo Niiranen, som også selv er udøvende metalstrikker.


Det næste verdensmesterskab i heavy metal-strikning finder sted den 8. juli 2022.

LÆS OGSÅ: Mor navngiver sine børn Metallica, Slayer og Pantera

Se begivenhedens livestream fra YouTube, der starter 16 minutter inde i klippet, og 45 minutter og 30 sekunder inde kan du se det vindende bidrag:

ANNONCE