Nyhed

Nu skal lyden fylde hele rummet

GAFFA.dk - alt om musik

Lyd, der breder sig ud i hele rummet, bliver stadig mere almindeligt i headset. Men nu kommer den nye teknologi også til husets surround sound-system.

Specielt når du sidder og skal nyde musikken på husets lydanlæg, oplever du ofte, at det er nødvendigt at placere sig relativ præcist for at få den optimale oplevelse ud af musikken, men et nyt surroundsystem fra Sony, HT-A9, er udstyret med teknologien 360 Spatial Sound, der lover at fylde hele rummet med lyd.

Teknologien gør brug af en metode, Sound Field Optimization, der måler højden og hver enkelt højttalers placering i rummet. Herefter skaber den op til 12 fantomhøjttalere ud af de fire fysiske, og det skulle give en lyd, der omslutter dig hele vejen rundt.


Det er den teknologi, HT-A9 er udstyret med, og Sony selv oplyser, at det giver det bredeste lydfelt, de nogensinde har leveret. Systemet understøtter også Dolby Atmos og DTS:X, og det skulle så give en biograflignende lyd i stuen, og sluttet til dit tv vil det kunne give nogle store oplevelser foran husaltret.

Sony oplyser dog også, at hvis du vil have den fulde fornøjelse af det nye lydsystem, kan det betale sig at tilføje en ekstra subwoofer til at håndtere de lave frekvenser og derved give systemet mulighed for at gengive en større og mere kraftfuld lyd.


Det nye lydsystem er dog ikke kun til folk, der vil have store oplevelser foran tv’et. Sony fortæller, at det nye surroundsystem er udstyret med High-Resolution Audio, og det skulle gøre, at du kan nyde musikken præcist, som dine favoritkunstnere havde tænkt det. Herudover er systemet også udstyret med 360 Reality Audio, der skulle give dig samme følelse, du får til en livekoncert, eller hvis du er med i studiet hos kunstneren.

Endnu er surroundsystemet ikke på gaden, men det burde være klar til salg i danske butikker fra september.

LÆS OGSÅ: Kompakt soundbar lover store lydoplevelser


ANNONCE