Nyhed

Google vil øge sikkerheden i Play Store

GAFFA.dk – alt om musik

Et stigende fokus på sikkerhed og krav fra forbrugere betyder, at it-giganten Google nu øger kravet til de apps, der er i deres Play Store

Tidligere i år annoncerede Google, at de ønskede at sætte endnu mere fokus på sikkerheden og deres brugeres privatliv. De sagde samtidig, at de i løbet af 2021 ville komme med en række tiltag, der skulle være med til at opfylde denne målsætning.

De er nu klar med deres nye sikkerhedspolitik for Play Store, og de oplyser, at de træder i kraft i 2022. Samtidig håber de, at ved at melde ud allerede nu kan udviklerne af apps til Play Store uden problemer nå at implementere de nye sikkerhedsforanstaltninger i deres apps.


En af de ting, som Google fremover vil kræve af apps i deres Play Store er, at de skal oplyse brugerne om, hvilke data de indsamler om dem, ting som hvordan de bruger app’en, personlige oplysninger og andre informationer.

Brugerne skal så aktivt give tilladelse til, at de informationer bliver indsamlet og sendt til app-udvikleren, før de kan downloade app’en, og hvis det er en app, der allerede ligger på mobilen, så skal de acceptere dem, inden app’en kan starte.

Herudover skal app-udviklerne have en privatlivspolitik, som de deler med deres brugere, så det er muligt at se præcist, hvordan de håndterer og måske videresælger de informationer, de samler op om brugerne


Google oplyser, at de med disse tiltag håber at gøre det lidt mere sikkert og gennemsigtigt at hente og bruge apps fra Play Store.

LÆS OGSÅ: Kampen om indholdsskaberne intensiveres

ANNONCE