Nyhed

R. Kellys ekskæreste udtaler sig i retten om vold og overgreb

GAFFA.dk – alt om musik

Den igangværende retssag ‒ der inkluderer omkring 20 kvinder og en mand, som er blevet udsat for seksuelle overgreb af den prisvindende r&b-sanger ‒ bliver ved med at udvikle sig med ubehagelige detaljer

Advarsel: Artiklen indeholder beskrivelser af overgreb

R&b-legenden, sangeren og sangskriveren R. Kelly er for tiden for retten i sagen om overgreb og seksuelt samvær med mindreårige, der har fyldt en del af mediefladen de seneste år. I går gav en af hans tidligere kærester et vidneudsagn i retten. Kvinden mødte sangeren til en af hans koncerter, da hun var 17 år og han var 48. R. Kelly ville tage hende under sine vinger for angiveligt at hjælpe hende med at lære teknikker, der skulle forbedre hendes sangtalent, rapporterer CNN.


Kvinden havde i første omgang fortalt ham, at hun var 18 år. Han fortalte hendes forældre, at han ville hjælpe hende med hendes karriere og fortalte kvinden, at hun var “den næste Aaliyah” ‒ den nu afdøde r&b-sanger, som R. Kelly agerede mentor for, og som det også menes, at han havde et seksuelt forhold til og giftede sig med, da hun 15 år gammel og han selv var 27.

Da kvinden kort tid efter skulle mødes med R. Kelly på et hotel for at arbejde, blev det hurtigt fysisk, og sangeren ville have hende til at sidde på skødet af ham og kysse ham. Derfra udviklede relationen sig hurtigt til at blive seksuel, med et løfte fra sangeren om, at han ville tage sig af hende, hvis hun gik med til det. I retten fortalte kvinden desuden, at R. Kelly ofte filmede deres intime stunder. 

Efter et stykke tid var det gået op for kvinden, at sangeren havde smittet hende med herpes, hvilket hun mistænker, at han gjorde overlagt. Sangeren skal angiveligt havde slået det hen med en forklaring om, at hendes kønsdele var “gået i stykker”. Som en del af sit vidnesbyrd læste hun desuden op fra en liste med regler, som sangeren tvang hende til at efterleve: “Stop med at forsvare mig selv. Alt hvad “far” (R. Kelly, red.) siger er for at hjælpe mig. Tak ham og fiks problemet”.


LÆS OGSÅ: Første vidne i sagen mod R. Kelly: "Han vidste, jeg var mindreårig"

Da skolestarten begyndte at nærme sig for den på daværende tidspunkt 17-årige high school-elev, fortalte hun R. Kelly sandheden om sin alder, til hvilket han responderede med en lussing. De aftalte med hendes forældre, at hun i stedet skulle hjemmeskoles af sangeren, så han fortsat kunne hjælpe hende med musikken. Her skulle volden have taget til, og kvinden fortæller, at han bankede hende hyppigt. Hun tilføjer i samme omgang, at hun er cirka 150 cm høj, mens R. Kelly er knap 183 cm høj. 

Hun blev en del af hans gruppe af kærester, og da hun blev gravid, tvang han hende til at få en abort, da han ønskede at hendes krop skulle “holde sin krop stram”. Sangeren skal også have tvunget hende til at filme sig selv, mens hun smurte sig ind i, og spiste, afføring, ligesom han også bad sine andre kærester om at filme ydmygende videoer af sig selv, som ville kunne bruges imod dem.


Hvis Kelly bliver dømt, risikerer han op til 30 års fængsel. 

LÆS OGSÅ: Retssagen mod R. Kelly er i gang – anklaget for overgreb 

ANNONCE