x

Avicii hyldes af Google på, hvad der ville have været hans 32-års fødselsdag

Avicii hyldes af Google på, hvad der ville have været hans 32-års fødselsdag

Google har blandt andet skabt en minde-Doodle

I dag hyldes den verdensberømte musikproducer, sangskriver og dj Tim Bergling, kendt under kunstnernavnet Avicii, på hvad der ville have været hans 32-års fødselsdag. I 2018 valgte han på tragisk vis at afslutte sit eget liv efter at have kæmpet med psykisk sygdom.

Som en del af hyldesterne har Google blandt andet skabt en Doodle, som er en midlertidig ændring af deres logo på hjemmesiden, der i dag er designet som en video-hyldest til kunstneren. Den kan i dag ses i 46 lande rundt om i verden, herunder USA, Indien og Brasilien – samt i Danmark, hvor der foretages millioner af Google-søgninger hver dag.

”Doodlen er fantastisk. Både jeg og min familie føler os beærede, og Tim havde været meget stolt og elsket det. Det er en venlig og varm historie om en ung mand, der opfylder sin drøm om at blive dj, og som samtidig fortæller os, at livets gang ikke altid er let på trods af berømmelse og succes”, siger Klas Bergling, far til Tim Bergling i en pressemeddelelse.

For at fejre og hylde Tim Berglings liv og musikalske arv har Doodle-kunstneren Alyssa Winans skabt en video baseret på sangen ”Wake Me Up” med skitserede scener fra Tims liv. I videoen inviterer kunstneren os til at følge rejsen, fra da Tim var lille og begyndte at skabe musik på sin computer, indtil han blev en verdensstjerne og senere trak sig ud af turnéer for at fokusere på sit velbefindende og fortsætte med at skrive sange med sine venner.

I slutningen af ​​videoen vises der også et grønt bånd, der har til formål at øge viden om psykisk sygdom. Tims fødselsdag falder to dage før den internationale selvmordsforebyggelsesdag, iværksat af Verdenssundhedsorganisationen (WHO).

”Jeg er meget taknemmelig for at have fået mulighed for at arbejde på denne Doodle og få et indblik i Tims liv. Følelsen af ​​varme og nysgerrighed, som han formidlede gennem sin musik, var en stor inspiration for mig i skabelsen. Jeg ville hylde Tim ved at fokusere størstedelen af ​​videoen på de ting, han elskede allermest ved sit liv, men også inkludere symbolske elementer, der hentyder til de mere følelsesmæssigt udfordrende tider,” siger Alyssa Winans, Doodle-kunstner hos Google.

Tim Berglings Doodle er produceret i tæt dialog med Klas Bergling og Universal Music.

”Det er en ære at hylde Tim Berglings liv og musikalske arv i forbindelse med hans fødselsdag i dag. Tims musik har rørt mennesker over hele verden og haft stor indflydelse på den internationale musikscene, og vi er glade for at have mulighed for at fremhæve hans storhed gennem en Doodle på Googles hjemmeside,” siger Anna Wikland, Sveriges administrerende direktør i Google.

Tim Bergling Foundation er en fond startet af Klas og Anki Bergling til minde om deres søn og har til formål at arbejde forebyggende mod psykisk sygdom og selvmord blandt børn og unge.

Hvis du har selvmordstanker kan du finde hjælp på Livslinjen, hvor du kan chatte eller ringe på 70 201 201.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA