Nyhed

DR vil ikke boykotte R. Kellys musik trods dom

GAFFA.dk - alt om musik

R. Kellys musik vil fortsat blive spillet på Danmarks Radios kanaler, hvis redaktionerne finder det passende, forklarer DR's radiochef

Radiokanalerne The Voice, Nova og Radio 100 offentliggjorde tilbage i 2019, at de ville boykotte R. Kellys musik. Danmarks Radio går dog imod strømmen på trods af, at sangerens blev dømt skyldig tirsdag den 27. september 2021.

DR’s radiochef, Annette Kokholm, har udtalt sig til Ekstra Bladet og forklarer, at det er op til den enkelte redaktion at vurdere, hvorvidt det er passende at spille R. Kellys musik eller ej i den givne situation.


”Som vi tidligere har sagt, arbejder DR ikke med censur eller lister over forbudte kunstnere, men selvfølgelig forholder vi os løbende til musikken og den kontekst, den indgår i.

Der er altid tale om en redaktionel vurdering fra sag til sag, og om vi for eksempel skal undgå at spille konkrete sange i en periode. Det gælder også her, og redaktionerne tænker sig selvfølgelig om, hvis en kunstner for eksempel har fået en dom eller på anden måde er i søgelyset," siger Kokholm.

Den 54-årige r&b-sanger er blevet kendt skyldig i alle anklager ved en føderal domstol i New York. Anklagerne indebar blandt andet menneskehandel og seksuelt misbrug.


På trods af dommen har R. Kelly alligevel nægtet sig skyldig. Det gjorde han blandt andet på sine sociale medier, hvor han skrev: ”Til alle mine fans og supportere, jeg elsker jer alle og takker jer for al jeres støtte. Dommen i dag var skuffende, og jeg vil fortsætte med at bevise min uskyld og kæmpe for min frihed,” skriver han på Facebook.

R. Kelly risikerer fængsel på livstid og står over for en obligatorisk minimumsstraf på 10 års fængsel. Derudover er han anklaget for børneporno i staten Illinois samt øvrige sex-relaterede anklager i Illinois og Minnesota. Disse anklager er ikke blevet dømt endnu. Også disse anklager benægter R. Kelly.

LÆS OGSÅ: R. Kelly efter dom: "Jeg vil kæmpe for min frihed"


ANNONCE