x

POLITIK: Lokalpolitikere vil øge støtten til dansk musikliv

POLITIK: Lokalpolitikere vil øge støtten til dansk musikliv

Danske lokalpolitikere har deltaget i en rundspørge udarbejdet af Spil Dansk – en forening, der arbejder for at styrke danskproduceret musik.

Som optakt til kommunalvalget den 16. november har foreningen Spil Dansk foretaget en stor rundspørge. 25 lokalpolitikere, der alle er formænd i de kommunale kulturudvalg, har fået tilsendt rundspørgen, der har titlen Dit Musikvalg. 15 politikere har besvaret den.

Ifølge en pressemeddelelse viser resultaterne en klar holdning til musiklivet. 9 ud af de 15 politikere er positive overfor at øge den kommunale støtte til det lokale musikliv, mens fire af politikerne mener, at den nuværende mængde støtte er passende. To tager ikke direkte stilling til, om støtten skal øges, beskæres eller være uændret. Dog står det klart, at ingen af de deltagende politikere ønsker at skære i støtten.

Ifølge besvarelserne ønsker lokalpolitikerne, udover at øge støtten til lokalmusikken, især at prioritere kulturhuse, spillesteder og musikskoler gennem den kommunale støtte. 

Rundspørgen, der består af tre musikspørgsmål, er blevet uddelt til 25 forskellige kommuner fra Næstved over Tønder til Lemvig. De tre spørgsmål er: Skal den kommunale støtte til jeres lokale musikliv øges, beskæres eller være uændret? Er der særlige områder af jeres lokale musikliv, du vil prioritere i den næste valgperiode? Hvad betyder den årlige fejring af Spil Dansk Ugen for din kommune?

Spil Dansk foreningen arrangerer årligt Spil Dansk Ugen, som finder sted over hele landet i uge 44. Spil Dansk Ugen er en fejring af danskproduceret musik og det danske musikliv. Jimmie Nolsøe, der er daglig leder af Spil Dansk, glæder sig over lokalpolitikernes engagement for dansk musikliv og Spil Dansk Ugen.

“Jeg tolker svarene som et opadgående politisk engagement i musiklivet. Jeg tror, at der er en forståelse for, at musikken er med til at løfte og gavne lokalområdet. Musikken bidrager med spændende oplevelser, og den er et samlingspunkt. Så der er tegn på, at dansk musikliv går en spændende fremtid i møde på den anden side af kommunalvalget,” siger Nolsøe i en pressemeddelelse.

Du kan læse hele rundspørgen samt lokalpolitikernes besvarelser lige her

LÆS OGSÅ: POLITIK: Ny organisation vil have flere penge til kulturlivet – politikerne er indbyrdes uenige


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA