x

NorthSide får nyt, gigantisk vartegn – udviklet af Bjarke Ingels Group

NorthSide får nyt, gigantisk vartegn – udviklet af Bjarke Ingels Group

Værket inviterer festivalgæsterne til at reflektere over den omkringliggende verden og deres ansvar for denne og for hinanden

Når NorthSide løber af stablen den 2.-4. juni 2022 på den nye plads, Eskelunden i Aarhus, bliver det med et nyt vartegn i form af gigantkunstværket The Orb. Værket skal fungere som et visuelt symbol på festivalens tilbagevenden med et fortsat øget fokus på bæredygtighed.

The Orb er en kæmpe kugle, hvor de indre lag består af PVC, og det ydre lag har en reflekterende spejloverflade, hvori festivalgængerne vil kunne se sig selv og den omkringliggende plads. Værkets størrelse svarer præcist til jordens størrelse divideret med 500.000. The Orb har en diameter på 25,5 meter og er placeret over jordens overflade med en hældning på 21 grader, svarende til jordens aksehældning omkring solen.

Det nye vartegn, som oprindeligt er udviklet af BIG-partnerne Bjarke Ingels og Jakob Lange til festivalen Burning Man i 2018, vil være at finde midt på NorthSides hovedplads og skal invitere til refleksion hos festivalens gæster.

Peter Skoven, som er direktør for atmosfære på NorthSide, udtaler i en pressemeddelelse:

”Siden 2010 har vi arbejdet intensivt på at gøre NorthSide til et arnested for bæredygtige tiltag i det internationale festivallandskab. Det gør vi med konkrete og målbare tiltag som eksempelvis, at vi fra 2022 afvikler NorthSide på 100 procent grøn strøm. Samtidig supplerer vi med kunstneriske virkemidler som The Orb. Formålet er at få os til at stoppe op og huske, at vi skal passe på hinanden og verden omkring os.”

LÆS OGSÅ: NorthSide er aflyst

Det gigantiske kunstværk er erhvervet gennem NorthSides langvarige samarbejde med Tuborg, som havde sin start i 2014.

”Da The Orb for første gang blev præsenteret på festivalen Burning Man i Black Rock Desert i Nevada i 2018, var Tuborgs første indskyldelse, at værket var som skabt til NorthSide. Siden har vi arbejdet intensivt på at få The Orb til NorthSide, og at det nu er lykkes, cementerer et partnerskab, som fører til meningsfulde og bæredygtige tiltag,” udtaler Peter Skoven.

Christopher Bak Billing, som er sponsordirektør hos Tuborg, udtrykker ligeledes sin begejstring i en pressemeddelelse:

”Efter tre år uden NorthSide glæder vi os enormt til at se NorthSide 2022 tage form på den nye plads, og vi er meget stolte af, at vores stærke samarbejde har muliggjort, at vi kan få The Orb som vartegn. Der er ingen tvivl om, at The Orb vil gøre indtryk på festivalgæsterne, og vi synes, det er en god måde at markere vores tætte samarbejde med NorthSide på.” 

Samarbejdet mellem NorthSide og Tuborg har blandt andet tidligere medført introduktionen af den første økologiske Tuborg-øl, RÅ, og anvendelsen af genanvendelige plastkrus på NorthSide.

The Orb vil være en fast del af festivalen i fremtiden, og partner Jakob Lange fra Bjarke Ingels Group i New York ser frem til kunstværkets tilstedeværelse på dansk grund.

”Vi glæder os til at se det liv, ORBen kommer til at tiltrække og reflektere i sit nye hjem på NorthSide. Med ORBen kommer NorthSiders til at få et helt nyt perspektiv på kunsten, arkitekturen, energien og de sociale interaktioner på festivalen,” udtaler Jakob Lange i en pressemeddelelse.

NorthSide er, udover sit musikprogram, der særligt kredser om indie- og rockmusik, kendt for et stort fokus på bæredygtighed, der blandt andet dækker over affaldssortering, ressourceanvendelse, grøn transport, 100 procent økologisk mad og drikke samt nedbringelse af plastikforbrug. Festivalen bliver desuden den første i verden til at benytte sig af 100 procent grøn strøm.

LÆS OGSÅ: Stor dansk festival bliver 100 procent grøn

Festivalen måtte aflyse i år 2020 og 2021 som følge af coronapandemien, men et stort antal festivalgæster har valgt at gemme deres billetter fra de aflyste år. Således kommer der ikke ret mange billetter til salg til festivalen i 2022.

De resterende billetter sættes til salg den 1. november kl. 10 via www.northside.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA