Nyhed

Vola på Europaturné som special guest for amerikansk band

GAFFA.dk – alt om musik

Gruppen er, efter egne ord, ”håndplukket” til turnéen af det amerikanske rockband Starset

Det dansk-svenske rockband Vola er blevet udvalgt som special guest, når den amerikanske gruppe Starset tager på Europaturné til næste år.

Turnéen starter i 2022 og bringer de to grupper forbi Luxembourg, Holland, Frankrig, Skotland, Schweiz, Tyskland, Italien, Tjekkiet, Ungarn, Østrig, Polen, Belgien og Frankrig.


”Efter to års tour-pause glæder vi os utrolig meget til at komme rundt i Europa igen, gense vores fantastiske fans og forhåbentlig få chancen for at spille for en masse nye mennesker. Vi er også stolte af at være blevet håndplukket af Starset, som har vist stor vilje for at få os med på touren. Scenerne kommer til at være en del større, end vi er vant til, så det er en stor chance for os,” udtaler Vola i en pressemeddelelse.

Vola følger op på turnéen med Starset med deres egen Skandinavien-turné til marts. Datoer for turnéen findes nederst i artiklen. Bandet skal desuden spille på Copenhell den 15. juni 2022.

LÆS OGSÅ: Copenhell annoncerer 19 nye navne til 2022


”Det betyder virkelig meget for os at spille live, og det er noget, vi virkelig har savnet under nedlukningen. Det er der, at man rigtigt kan mærke, hvordan musikken virker på folk. Det er selvfølgelig dejligt at få positive kommentarer på Facebook og Instagram, men det er noget helt andet, når man kommer ud og kan se folks ansigter og tale med dem efter showet. Det er meget motiverende, og man lærer noget hver eneste gang, man gør det,” udtaler gruppen.

Vola blev dannet i 2006 af sanger og guitarist Asger Mygind og keyboardspiller Martin Werner. I 2011 sluttede den nuværende bassist Nicolai Mogensen sig til, og gruppens aktuelle lineup blev fuldendt i 2017 med tilføjelsen af den svenske trommeslager Adam Janzi.

Kvartetten udgav deres første ep, Homesick Machinery, i 2008. Herefter kom ep’en Monsters fra 2011, før Vola udkom med deres debutalbum Inmazes i 2015. Det seneste album, som er bandets tredje studiealbum, udkom i år med titlen Witness. GAFFA anmeldte albummet med flotte fem ud af seks stjerner.


I slutningen af maj og begyndelsen af juni i år var Vola på en stort set udsolgt Danmarksturné. Musikerne har modtaget fem ud af seks stjerner for deres koncerter i henholdsvis Aarhus og Esbjerg i år, så der er noget at se frem til på den kommende Skandinavien-turné.

GAFFA mødte desuden gruppen til et stort interview i juli måned.

Varm op med videoen til nummeret "Straight Lines" her:

Om Starset:


Starset er et amerikansk rockband fra Ohio, som blev dannet i 2013. Gruppen udgav deres debutalbum, Transmissions, i 2014 og tre år senere fulgte det andet studiealbum, Vessels. Senest udgav gruppen albummet Divisions i 2019, men der er et nyt album med titlen Horizons på vej senere denne måned.


Starset består af medlemmerne Dustin Bates (lead vokal, keyboard, soundboard), Brock Richards (guitar, backing vokal), Ron DeChant (bas, keyboard, backing vokal) og Adam Gilbert (trommer og percussion).

Se videoen til Starsets "The Breach" her:


Tourdatoer for Volas Skandinavien-turné:

  1. marts 2022 – Helsinki (udsolgt)
  2. marts 2022 – Tampere
  3. marts 2022 – Stockholm
  4. marts 2022 – Oslo
  5. marts 2022 – Göteborg
  6. marts 2022 – København (få billetter)
ANNONCE