Nyhed

Brian Eno vil have en klimarevolution i musikbranchen

GAFFA.dk – alt om musik

I en podcast kommenterer Eno på, at både The 1975 og Coldplay arbejder med grønnere omstilling

Han har indskrevet sig i rockhistorien med blandt andet sin rolle i det tidlige Roxy Music og sine samarbejder med blandt andet David Bowie på den berømte Berlin-triologi og rockbandet Talking Heads. Brian Eno har for nyligt i en podcast talt om både The 1975 og Coldplays arbejde med klimaforandringer, og i den forbindelse efterspørger Eno en revolution i den brede musikindustris tilgang til klimaet, skriver NME.

Den berømte musiker og producer var gæst i podcasten Sounds Like a Plan med Savages-medlemmet Fay Milton og journalist Greg Cochrane. Podcasten handler om, hvordan musikindustrien kan hjælpe i kampen med klimaforandringer. Her talte Brian Eno omkring hans nystartede EarthPercent, en velgørenhedsorganisationen som arbejder for, at musikindustrien kan støtte organisationer, der beskæftiger sig med klimaet.


"Vi har allerede en del mennesker med om bord - enten faktisk om bord eller med en forpligtelse til at slutte sig til os. Vi taler ikke kun med kunstnere; vi taler med agenter, promotorer, ledere, pladeselskaber, forlag, juridiske virksomheder og så videre,” fortæller Eno i podcasten om sin nye velgørenhed.

Han uddyber, at han forsøger at få mange flere med ombord i musikindustriens arbejde med klimaforandringer:

"Vi forsøger at gøre det til 'the cause' i musikbranchen, ved virkelig at sige, 'lad os skabe en revolution'," siger Eno i podcasten og tilføjer, at han håber, at det derefter ville sprede sig til andre brancher.


Da snakken faldt på Coldplay, og deres forsøg på at turnere mere klimavenligt, svarede Eno:

”Altså, der er andre mennesker (end Coldplay, red.), der gør det. 1975 arbejder også på det, og U2 har også en slags afdeling for klimaændringer, hvor de forsøger at diskutere de samme ting. Og jeg er sikker på, at mange andre mennesker, som jeg ikke kender til (gør det, red), ” siger Brian Eno.

På et andet tidspunkt siger Brian Eno, at klimakrisen egentligt burde blive kaldt for ”klima-muligheden". Han rækker samtidig ud til alle revolutions-sultne mennesker, der vil redde verden og siger ”Her er jeres chance.”


LÆS OGSÅ: Aurora skal optræde til specialevent under FN’s klimakonference

ANNONCE