x

Dråben Festival tilføjer to nye navne

Dråben Festival tilføjer to nye navne

To af Danmarks mest lovende nye navne på den danske hiphop-scene bliver tilføjet til DRÅBEN FESTIVAL på Godsbanen i Aarhus 18. december. 

Aarhusianske Josva har i længere tid floreret med sin tilbagelænede rap-stil og luksuriøse r&b-elementer. Han er en af de mest lovende artister i dansk crossover af hiphop og r&b og er et godt bud på at blive en af de helt store stjerner i Danmark. Josva har udgivet fire singler i eget navn samt arbejdet sammen med navne som TopGunn, Nella og Omar. Når han er på scenen og rapper sine hårdtslående tracks eller synger sine up-beat r&b-sange, er der plads til at feste og danse på alle tænkelige måder. 

Efter en genial ep med Artigeardit og et udsolgt Lille Vega-show er Lamin (billedet) med længder det mest varme navn på hiphop-scenen lige nu og er godt på vej til at blive landets største rapper. Han har formået at fremkalde en enorm hype omkring sig, trods sin korte tid i spotlightet, med velovervejede tekster og unikke flows. Han er en af Danmarks dygtigste musikere og kan med garanti levere en vanvittig fest med sit katalog fyldt af bangers.

Med disse to tilføjelser til et allerede stærkt program bestående af Benny Jamz, Michael Williams, Carl Knast, Josie Amadonna og Yo Johnny er der lagt op til en uforglemmelig festaften, spækket med alsidige hiphop-artister, som er alt fra upcoming til heftigt etablerede.

Billetsalget er startet på Billetlugen.dk

Om DRÅBEN FESTIVAL

I 2020 indgik GAFFA et samarbejde med den unge musikplatform DRÅBEN, og i år præsenterer de sammen en ny endagsfestival, DRÅBEN FESTIVAL, som hylder verdens største musikgenre: hiphop. Den blomstrende hiphopkultur fylder ikke meget på de danske spillesteder, men den har vokset sig kæmpestor, og potentialet for en festival, der samler hiphop-tilhængere i hele landet, er kæmpestor i undergrunden – og særligt blandt de helt unge. Med GAFFAs erfaring og DRÅBENs enorme passion og viden inden for hiphop bliver DRÅBEN FESTIVAL det perfekte sted at opleve genrens ypperste kunstnere, mens genrens lyttere får det manglende rum til at dyrke fællesskabet.

DRÅBEN FESTIVAL bliver afholdt i de to mest fremtrædende byer for hiphop-genren: København og Aarhus, henholdsvis den 4. december og 18. december 2021. København har længe været epicentret for dansk hiphop. Byen har avlet nogle af vores tids største artister, og det seneste årti har det været rapgrupper fra København, som har domineret hitlisterne. Det sidste halvandet år har Aarhus gjort comeback på den danske hiphopscene, og genren er fremadstormende i Smilets By. Vi glæder os over, at vi igen kan samles, og hvilken bedre måde at fejre det på end at samles til en festival med nogle af de mest lovende artister fra den danske hiphopscene. DRÅBEN håber, at festivalen bliver et tilbagevendende samlingspunkt for en genre, som er blomstrende i Danmark og resten af verden.

Om artisterne:

Benny Jamz

Denne artist er ikke hvem som helst. Man kan kalde ham mange ting: visionær, pioner, banebrydende og innovativ, men mest af alt har han været essentiel for udviklingen af hiphop og dansk musik generelt. Med sin +10 år lange karriere har han skubbet til utallige grænser og markeret sig som en af de største artister i landet. Han er flere gange blevet kaldt en af bagmændene, som har bragt grime-musikken fra Londons hårde miljøer til Københavns gader. Benny Jamz er og bliver en feststarter, og du kan med garanti stole på, at det bliver en forrygende aften med ham på plakaten. 

Lamin

Efter en genial ep med Artigeardit og et udsolgt Lille Vega-show er Lamin med længder det varmeste navn på hiphop-scenen lige nu og er godt på vej til at blive landets største rapper. Han har formået at fremkalde en enorm hype omkring sig, trods sin korte tid i spotlightet, med velovervejede tekster og unikke flows. Han er en af Danmarks dygtigste musikere og kan med garanti levere en vanvittig fest med sit katalog fyldt af bangers.

Josva

Aarhusianeren Josva har i længere tid floreret på den danske hiphop-scene med sin tilbagelænede rap-stil og luksuriøse r&b-elementer. Han er en af de mest lovende artister i dansk crossover af hip hop og r&b og er et godt bud på at blive en af de helt store stjerner i Danmark. Når han er på scenen og rapper sine hårdtslående tracks eller synger sine up-beat r&b-sange, er der plads til at feste og danse på alle tænkelige måder.

Carl Knast

Carl Knast er svær at beskrive. Nok fordi han er en af de få artister, som formår at skabe sit helt eget univers med en lyd, som ikke er nem at definere. Han er en ægte tekst-smed og er ikke bange for at levere skøre og langt-ude punchlines pakket ind i de mest absurde, men gennemtænkte produktioner. Der er ingen tvivl om, at med Carl Knast på plakaten bliver det en uforglemmelig koncert. 

Michael Williams

Michael har floreret i den danske undergrundsscene de sidste par år og har gjort sig bemærket med sine energiske liveshows og autentiske trap-lyd. Med sin enorme single-succes samt et længe ventet album på vej er der lagt op til, at han bliver et af de helt store stjerneskud. Trods sin unge alder er han en af de bedste performere i dansk hiphop, og man kan kun forvente intensitet, når han er på scenen. 

Josie Amadonna

Trods sin meget smalle diskografi har Josie Amadonna formået at skabe sig et stærkt renommé på hiphop-scenen i Danmark og har for nylig haft sit første headliner-show på Rust og spillet for et pakket Radar i Aarhus. Hun er en habil rapper, der med kække linjer præsenterer sig selv som en boss – et meget passende ord at beskrive hendes live-optrædener med.

DRÅBEN FESTIVAL - København

  1. december kl. 20.00, Copenhagen Distillery

Program: Benny Jamz, Carl Knast, Michael Williams, Josie Amadonna og afterparty med Yo Johnny.

DRÅBEN FESTIVAL - Aarhus

  1. december kl. 20.00, Godsbanen

Program: Benny Jamz, Carl Knast, Lamin, Michael Williams, Josie Amadonna, Josva og afterparty med Yo Johnny.

Billetsalget er startet på Billetlugen.dk

 

LÆS OGSÅ: LLAMIN-ANMELDELSE: Den veloplagte rapper sætter gang i festen ved sin debutkoncert

Varm op med Lamins "Finde på" feauturing Artigeardit og Sivas:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA