Nyhed

Facebook dropper ansigtsgenkendelse

GAFFA.dk - alt om musik

Funktionen på verdens største sociale medie slår nu den automatiske genkendelse af ansigter på billeder fra

Firmaet tidligere kendt som Facebook, der nu hedder Meta, har lige oplyst, at de lukker og slukker for funktionen, der automatisk genkender og tagger ansigter på billeder, du lægger op på deres sociale medie, Facebook.

Ud over at slukke for den funktion fortæller Meta også, at de er i fuld gang med at slette over en milliard skabeloner, der bruges til den automatiske ansigtsgenkendelse.


Samtidig bliver funktionen, der automatisk tilfører billeder en alternativ tekst, også slukket. Denne tekst bliver brugt af computerens browser, så den kan læse beskrivelser op af billederne til svagtseende.

Ifølge Meta bliver begge funktioner faset ud i løbet af de næste par uger, hvorefter det er slut med automatisk ansigtsgenkendelse på Facebook.

Årsagen til, at der nu slukkes for automatisk ansigtsgenkendelse skulle angiveligt være den generelle bekymring for denne teknologi og usikkerhed omkring regulering af samme.


Samtidig har der været et voksende pres på Meta, der indtil for nyligt hed Facebook, for at slukke for systemet, både i USA og i Europa.

Det er ikke kun Meta, der ikke længere vil bruge automatisk ansigtsgenkendelse. Amazon har nægtet politiet at bruge deres ansigtsgenkendelsesteknologi, og Google har nægtet at sælge deres teknologi til ansigtsgenkendelse siden 2018.

LÆS OGSÅ: Problemer ved opdatering af ældre Macs


ANNONCE