x

Nick Cave spiller berømt forfatter i ny spillefilm

Nick Cave spiller berømt forfatter i ny spillefilm

Via hjemmesiden Red Hand Files fortalte musikeren om, hvad der tiltrak ham ved projektet

For nylig blev en Nick Cave-fan glædeligt overrasket, da hun spottede den australske musiker i den biografiske dramafilm, The Electrical Life of Louis Wain. Filmen fortæller historien om den excentriske engelske kunstner, der særligt blev kendt for sine værker med antropomorfe (menneskelignende, red.) katte, og som senere blev indlagt på psykiatrisk afdeling, formentlig på baggrund af skizofreni.

I filmen portrætterer Cave den berømte forfatter H.G. Wells. Wells bevægede sig inden for mange litterære genrer, men markerede sig især ved sine science fiction-værker, herunder klassikerne Klodernes Kamp og Tidsmaskinen.

Den nysgerrige fan spurgte, via hjemmesiden Red Hand Files, Cave om, hvad der tiltrak ham ved projektet – om han var bekendt med Wains værker, eller om det var rollen som H.G. Wells, der fik ham til at takke ja til at medvirke.

Cave fortalte følgelig, at han i 70'ernes Melbourne blev introduceret for Wains kunstneriske univers, da vennen og kunstneren Tony Clark gav ham en bog med dennes værker. Bogen slog benene væk under Cave, der hurtigt blev en selverklæret ”Wain-discipel”.

I mange år ejede sangeren en stor samling af Wains værker, som han blandt andet tilegnede sig gennem musikeren, digteren og kunstneren David Tibet, som Cave havde mødt i London. Musikeren fortalte dog, at hans samling på det seneste er svundet ind, idet han har givet en del af værkerne til venner, familie og museer.

Det var dog ikke kun sangerens kærlighed til Wain, der fik ham til at tage imod rollen. Ifølge Cave var manuskriptet godt, rollen var ikke specielt udfordrende, og sangeren tilføjede, i bedste tørre Cave-stil, at han ikke ”behøvede at klippe sit hår som H.G. Wells” for at spille forfatteren i filmen.

The Electrical Life of Louis Wain er instrueret af Will Sharpe, og har, udover Cave, Benedict Cumberbatch, Claire Foy, Andrea Riseborough og Toby Jones på rollelisten.

”Det er en smuk, inderlig hallucination af en film om en yderst enestående og ekstraordinær mand. Jeg anbefaler den kraftigt,” skrev Cave om filmen.

LÆS OGSÅ: Nick Cave afslører yndlingsbar og giver råd til alkoholiker

Sangeren nævnte desuden den glæde, han oplevede på sin nyligt afsluttede turné med samarbejdspartneren gennem mange år, Warren Ellis. Han bemærkede dog samtidig, at det var godt at være hjemme og læse de hundredevis af spørgsmål, som havde hobet sig op i løbet af de sidste par uger, og som minder ham om ”det store privilegie, det er for [Cave] at være del af dette projekt med jer alle.”

Nick Cave & The Bad Seeds blev for nylig annonceret blandt de første navne til NorthSide 2022.

Se traileren til The Electrical Life of Louis Wain her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA