x

Bob Dylan indleder turné med nyt band

Bob Dylan indleder turné med nyt band

Veteranen er tilbage på landevejen

I sidste uge indledte legendariske Bob Dylan sin nye turné, der er annonceret som en "world tour 2021-24" og markerer den 80-årige veterans tilbagevenden til landevejen efter mere end halvandet års pause.

Turen blev sparket igang i Milwaukees Riverside Theater i tirsdags (2. november) med et show, som hovedpersonen valgte at dedikere til jazzguitaristen Les Paul - opfinderen af den ikoniske Gibson-guitar af samme navn.

"Vi ved, at han kom herfra, og vil vil gerne hylde ham med det her show", sagde Dylan fra scenen.

Ved koncerten - Dylans første siden december 2019 - stod det desuden klart, at både hans backingband og sætliste har gennemgået markante forandringer.

Både ved åbningskoncerten i Wilwaukee og ved de følgende dages shows i Chicago og Cleveland, fremførte Dylan og bandet det meste af deres seneste album, Rough & Rowdy Ways. Det udkom til masser af kritikerroser i 2020, og koncerten i Milwaukee markederede således livepremieren på sangene fra albummet.

Der er også nye ansigter i bandet, hvor både trommeslager og den mangeårige guitarist Charlie Sexton på den aktuelle turné er skiftet ud. Ny mand på guitar er den Nashville-baserede producer og guitarist Doug Lancio, som har langvarige samarbejder med Patty Griffin og John Hiatt bag sig. Med sit daværede band Bedlam leverede Lancio også musik til Tarantino-filmen Reservoir Dogs tilbage i 1992. De senere år har Lancio blandt andet turneret med Tom Jones.

Bag trommerne på Dylans aktuelle turné sidder 56-årige Charley Drayton, der ligesom Lancio har et imponerende musikalsk CV. Drayton var medlem af Keith Richards hyggeprojekt The X-Pensive Winos fra dannelsen i 1987 og frem til 1992, og han har gennem karrieren spillet med notabiliteter som Paul Simon, Neil Young og mange flere.

Dylan var senest albumaktuel i sommer, hvor han udgav bokssættet Springtime in New York med optagelser fra 1980'erne. Du kan se en musikvideo fra samlingen her:

LÆS OGSÅ: Fem grunde til at elske 80-års-fødselaren Bob Dylan – også selvom du ikke er en hvid, midaldrende mand  

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA