x

Hør Peter Sommers nye melankolske kærlighedssang

Hør Peter Sommers nye melankolske kærlighedssang

Den nye single vil også optræde på Peter Sommers kommende album

“De uforelskede i København” er titlen på Peter Sommers spritnye single, som oven i købet er forløberen til hans kommende album, der byder på helt nyt materiale. Albummet er sat til at udkomme til foråret 2022. I mellemtiden kan du lytte til den første bid af Peter Sommers kommende plade. Lyt til “De uforelskede i København” nederst i artiklen.

Singlen er en helt klassisk kærlighedshymne, hvor "du-og-jeg modstand, regnvåde gader og melankoli" er fremtrædende emner. Sangen har Peter Sommer skrevet med sin efterhånden faste makker Klaus Q og er produceret af Lars Skjærbæk.

Sangteksten lyder blandt andet: ”Så fik vi da prøvet at elske blindt, og vildt, og højt som frelsertårn”, der sætter København som bagtæppe i en turbulent kærlighedshistorie. I en pressemeddelelse uddyber Peter Sommer, at det kommende album blev skrevet samtidig med, at han arbejdede på sin seneste albumudgivelse PSPHPT, der udkom tidligere på året.

“De uforelskede i København", og det efterfølgende album, er lavet i samme åndedrag som den nylige assemblage PSPHPT, hvor vi øvede os i at skære sangene helt ind til de blottede nerver, derinde hvor sangene føltes for alvor store, mørke og vedkommende. På denne sang har vi involveret Tiggerne for at give sangen det der schwung og swing, som en ballongynge af en svimlende popsang bør have, når den står helt rundtosset i toppen af Frelsertårn og ser ud på alt det kaos og kærlighed, der prøver at få det hele til ligne noget derude,” forklarer Peter Sommer.

Den kommende plade har endnu ikke fået tildelt en titel. Dog får det sin uropførelse i samarbejde med Copenhagen Phil i 2022. Det kommer til at foregå i Konservatoriets Koncertsal den 5. februar inden for det format, som symfoniorkesteret kalder 60 Minutes-koncerter. 60 Minutes-konceptet går ud på at fusionere den klassiske og rytmiske musik. Der er stadig billetter til ekstrakoncerten, som du kan købe billetter til lige her

Det er ikke længe siden, at Peter Sommer sidst har udgivet musik. Tilbage i september udgav han sammen med sin tangent-wingman Palle Hjorth en samling genfortolkninger af Sommers bagkatalog, hvor The Verves strygerarrangør Davide Rossi har hjulpet til. GAFFAs anmelder gav pladen fem ud af seks stjerner med overskriften: "Vinfortolkninger af bagkatalog er af Grand Cru-klassen".

LÆS OGSÅ: Copenhagen Phil møder Peter Sommer – og fremfører nyt album

Lyt til Peter Sommers nye single "De Uforelskede I København" lige her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA