x

Spotify klar med hjemmeside med hitlister

Spotify klar med hjemmeside med hitlister

En ny hjemmeside hos streaminggiganten giver nu brugere adgang til hitlister i en lang række forskellige kategorier, og København og Frederiksberg har fået deres helt egen

Når du i aften sidder klistret foran skærmen og følger kommunal- og regionvalget, så kan du samtidig dykke ned i Spotifys data og se, hvilken musik der er mest populært hos din favoritkunstner eller musiktype.

Det kan du gøre på en ny hjemmeside som Spotify lige har lanceret. Den indeholder nye genrer og lokale hitlister og et væld af data som brugere, fans og kunstnere kan dykke ned i, for at se hvilken musik der hitter over hele verden.

For os danskere er det specielt spændende, at der også er lokale hitlister for København og Frederiksberg, og her kan du se, hvilke sange og musik der er populær i de to byer.

I en pressemeddelelse oplyser Spotify, at de hitlister vil blive opdateret hver fredag, baseret på lytternes præferencer.

Herudover kan du finde hitlister, der blandt andet dækker:

  • Genrer, hvor du kan holde dig opdateret med, hvad din favoritmusik har gang i. Hver uge bliver den opdateret med de 200 førende sange fordelt på 17 forskellige genrer og er dannet på baggrund af brugernes præferencer.
  • Kunstnere, hvor du kan se hvilke artister der ligger øverst på hitlisterne, baseret på antallet af streams fordelt på alle de sange, de har i deres bagkatalog. Her er det så de 200 førende kunstneres data, der bliver opdateret hver fredag, men dog kun i de 65 førende markeder.
  • Byer og lokal puls, er stedet, hvor du finder den musik, der er populær i de 200 førende byer. Her kan du også tjekke, hvordan et musiknummer klarer sig i en by sammenlignet med resten af verden

Du kan læse mere om den nye hjemmeside for hitlister i et blogindlæg hos Spotify.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA