Nyhed

Roland udgiver ny værktøjskasse til at ændre din sangstemme

GAFFA.dk - alt om musik

Den menneskelige stemme er stadig det måske mest kraftfulde og dynamiske instrument uanset musikgenre. Roland lancerer nu en ny udvidelse til sine synths Jupiter-X og Jupiter-Xm, hvor ideen er at give dig flere værktøjer til yderligere at justere på din stemme.

At modulere den menneskelige stemme til næsten uigenkendelighed er blevet mere og mere almindeligt i takt med den tekniske udvikling inden for musikproduktion. Der bliver tegnet, pitchet og skåret i vores stemmer som aldrig før, og selvom det kan føles som en tidsmarkør for nutiden, er det nok også en naturlig del af den fremtidige musik, vi ser.

En anden måde at lege med stemmen på er at bruge modulering. Mange mennesker genkender Vocoderen fra bands som Daft Punk og Kraftwerk, men et lidt mere uventet navn at nævne er Neil Young, der faktisk slap af sted med denne sangeffekt på sit ret mærkelige album Trans fra 1982. Hvad en Vocoder primært gør er, at tilføje forskellige tunede kopier af de toner, der synges, som dermed kan skabe blandt andet spøgelsesagtige partier.


Roland lancerer nu den nye Vocal Designer-udvidelse, der implementerer Vocoder og anden stemmemodulation til sine Jupiter-X og Jupiter-Xm synths. Med egne ord beskriver Roland udvidelsen i sin pressemeddelelse som følger:

"Med Vocal Designer kan du tilføje din stemmes varme og udtryk til syntetiserede lyde, med dyb tilpasning til at skabe unikke og mindeværdige toner".


LÆS OGSÅ: Nu kommer der DTS-understøttelse på visse Sonos-produkter

ANNONCE