Nyhed

Google Maps gør det lettere at handle

GAFFA.dk - alt om musik

Der er en ny version på vej af Googles kort, der blandt andet hjælper brugerne med at styre den uden om de butikker, hvor der er flest handlende

Vi kender det godt fra navigation i bilen, Google Maps dukker op og fortæller dig, at der er en kø der, hvor du er på vej hen, og hvordan du undgår den.

Nu er der en funktion på vej til Google Maps, der – næsten – gør det samme, når du skal ud at handle, specielt her når vi nærmer os de travle juleindkøb.


Den nye funktion kommer til at indeholde informationer som blandt andet lufthavne, indkøbsområder og offentlige områder, og tanken er at hjælpe alle, der bruger Google Maps til bedre at kunne navigere rundt og eventuelt undgå de travleste områder, når der skal handles.

Google oplyser i en pressemeddelelse, at den nye funktion med "travle områder" giver brugerne mulighed for med det samme at finde ud af, hvilke handelsområder der har mest travlt og derved være med til at gøre juleindkøb til en mere behagelig oplevelse. Ikke mindst set i lyset af den stigende smitte med Covid-19.

For at løfte den opgave bruger Google en blanding af realtids-data og historiske lokationsdata, som så danner grundlag for, hvor travlt et område er, eller måtte blive.


Søgetjenesten skriver samtidig, at data ikke altid er præcise, men de vil kunne give en god ide om, hvor travlt et område vil være, inden du kommer frem til det.

Funktionen er på vej i en kommende opdatering, og når den dukker op, skal brugerne blot klikke på et område i Google Maps for at se, hvor travlt det vil være.

LÆS OGSÅ: Alle skal kunne fikse deres iPhone


ANNONCE