Nyhed

Billie Eilish modtager pris for sin kamp for dyrevelfærd

GAFFA.dk - alt om musik

Verdensstjernen er den yngste vinder af prisen nogensinde

People for the Ethical Treatment of Animals, også kendt som PETA, har netop overrakt prisen for Årets Person 2021 til den syvdobbelte Grammy-vinder Billie Eilish.

Som vinder af prisen følger hun i fodsporene på tidligere modtagere som Brian May, Morrissey og Joaquin Phoenix. Derudover er Eilish med sine blot 19 år den yngste modtager af den årlige pris nogensinde, oplyser NME.


PETA har brugt deres Instagramprofil til at dele nyheden om den unge pop-sensation og dyreven.  

Artiklen fortsætter efter opslaget

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af PETA (@peta)


I opslaget skriver PETA følgende om verdensstjernen:

"Billie Eilish er PETAs Årets Person 2021. Fra lanceringen af ​​en vegansk Air Jordan-skokollektion til at fungere som executive producer i den veganske dokumentarfilm They're Trying To Kill Us, er Billie aldrig bange for at sige fra, når det kommer til uretfærdighed. Hun lavede også bølger, da hun gik med til at bære en Oscar de la Renta-kjole til Met Gala - men KUN hvis mærket gik med til at forbyde pels. Hvilket det gjorde. Vi overrækker med glæde denne pris til hende for den medfølelse, venlige hjerte og indflydelse, hun bringer til sine fans og mennesker over hele verden!"


I fem år har Billie Eilish lavet et årligt interview med Vanity Fair, hvor hun blandt andet svarer på en række ens spørgsmål. I den nyeste version af interviewet fortæller Eilish, om sin oplevelse ved det prestigefyldte arrangement The Met Gala, hvor hun bar en Marilyn Monroe-inspireret kjole af designeren Oscar de la Renta, som er kendt for at anvende ægte pels i sine designs.

Eilish gav designeren et ultimatum - hvis han helt stoppede med at bruge ægte pels, ville hun bære hans design til arrangementet. Om dette siger hun i interviewet: "Det var en virkelig rigtig stor ting for mig, og jeg håber, at flere mærker og designere følger trop".

I september måned lancerede Eilish sine egne "100% veganske" Nike-sneakers og for nyligt lancerede hun sin første parfume, Eilish, som hverken indeholder animalske ingredienser eller er testet på dyr. I interviewet fortæller hun, at det er "en af ​​de mest spændende ting, jeg nogensinde har gjort". Se interviewet fra Vanity Fair nederst i artiklen.


Eilish, der er vokset op som vegetar og nu er veganer, deler ofte sine holdninger omkring dyrevelfærd og -rettigheder samt den veganske livsstil på sine sociale medier.

Hun har også være åbent ude og kritisere både mejeri-, uld- og minkpels-industrien, hvilket blandt andet førte til, at hun også i 2019 vandt en pris af PETA. Dengang for "Best Voice for Animals", blandt andet på grund af den aktivisme, hun fører online. 

Billie Eilish er nomineret til hele syv Grammyer i 2022.


LÆS OGSÅ: Her er årets Grammy-nominerede – Danmark er repræsenteret

Se Vanity Fairs årlige interview med Billie Eilish lige her:


ANNONCE