Nyhed

Nu kan du snart smage din tv-skærm

GAFFA.dk - alt om musik

En helt ny teknologi gør det muligt for dig at smage, hvad dit tv viser dig ved at slikke på skærmen

Nej, det er naturligvis ikke tanken, at du skal til at give dit tv dybe tungekys, når du ser MasterChef. Men en helt ny teknologi fra Meiji University i Tokyo, udviklet af professor Homei Miyashita, gør det muligt for dig at smage, hvad der bliver vist på skærmen, og ja – det kræver, at du slikker på skærmen.

I en video viser det japanske universitet, hvordan de er i stand til at fremstille forskellige smagsoplevelser ved at spraye forskellige væsker på en forhåbentlig hygiejnisk film, der kører ned foran en tv-skærm.


Forskeren hævder, at de kan fremstille stort set alle smagsvarianter på denne måde og derved gengive meget højagtigt, hvad det er der vises på skærmen.

Homei Miyashita ser dog ikke teknologien som en sjov gadget til hjemmet, men mere som noget, der kan bruges i en uddannelsessituation, hvor kokke skal forsøge at genkende smage, eller en måde at udveksle madopskrifter og -oplevelser på, på tværs af store afstande.

At han i videoen så også læger op til, at teknologien kan bruges til spil, er noget helt andet. Det er svært at forestille sig, at folk går i spillehallen i Tivoli og slikker på skærmen.


I disse Covid-19-tider er der næppe nogen, der vil rende ud og købe et tv, hvor du skal slikke på skærmen, men hvem ved – måske vil fremtidens kokke lære, hvordan mad fra hele verden smager, direkte foran skærmen.

LÆS OGSÅ: Bose klar med mobil lyd i kompakt design

ANNONCE