x

Ny talentkonkurrence for upcoming bands

Ny talentkonkurrence for upcoming bands

Starfighters er navnet på en ny dansk musikkonkurrence for rytmisk musik. Initiativet er taget af Skanderborg Festival, og konkurrencen skal give unge talenter mulighed for at spille sig til masser af opmærksomhed.

De indledende runder af Starfighters løber af stabelen hen over sommeren. Her skal en jury og bl.a. Danmarks Radios seere og lyttere vælge i alt tolv navne, som skal deltage i finalen, som finder sted under dette års Skanderborg Festival på festivalens ny scene, Den Blå Planet. Ved finalen vil et dommerpanel overvære kandidaternes koncerter og kåre den endelige vinder. Starfighters’ Poul Martin Bonde siger om formålet med konkurrencen:

- Selv om den danske pladebranche er presset i øjeblikket, er der masser af unge talenter på spil inden for forskellige genrer. Vi ønsker at give de nye kunstnere mulighed for omtale, men vores konkurrence adskiller sig fra andre musikkonkurrencer på en række punkter. Vi har indgået samarbejde med DR’s Katapult og Boogie, som skal vælge seks kandidater. Vinderen af det færøske Rock Grand Prix vil også være med, ligesom to kandidater er med som såkaldte Wild Cards og vælges af Katapults lyttere.

GAFFA er også en del af Starfighters og skal finde tre kandidater. Disse udvælges blandt bidrag til GAFFAs demoside Båndsalaten indsendt i perioden 1. december 2002-1. juni 2003 og deltager automatisk i finalen på Skanderborg Festival, hvor de skal kæmpe om hovedpræmien, som er en pladekontrakt og to job på den store scene på Skanderborg Festival.

- Ved at alliere os med etablerede institutioner inden for branchen sikrer vi ikke bare opmærksomhed omkring vores konkurrence, men også, at de kandidater, som vælges, har en kvalitet, der gør dem værdige til at fungere som udstillingsvindue for ny dansk musik. Vi stiller som krav, at kunstnerne skal spille eget materiale, ligesom de ikke allerede må have en pladekontrakt. Vinderen skal være klar til at indspille en plade, men vi foretrækker ikke nogle genrer frem for andre. Konkurrencen er åben for alle stilarter, og vi regner med at finde en vinder med lang holdbarhed, slutter Poul Martin Bonde.

Yderligere info om Starfighters-konkurrencen kan fås på Skanderborg Festivalens hjemmeside, www.smukfest.dk.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA