x

Spot 09-paneldebat: Things you should know - alt det med småt

Spot 09-paneldebat: Things you should know - alt det med småt

Panelet bestod på grund af afbud af Simon Long, som har været advokat for musikere i 20 år, Christian Ulf-Hansen, som bor i England og er manager og musikforlægger, og Jonathan Morley, som er manager og musikforlægger og i øjeblikket er involveret i at udgive Tina Dickow uden for Danmark.

De to forlæggere satte præg på debatten, som kom til at handle en del om forlæggernes rolle. Både Christian Ulf-Hansen og Jonathan Morley var enige om, at danske forlæggere ikke gør nok for at promovere deres kunstnere og hjælpe dem med at udvikle sig. Som eksempel gav begge forlæggere Tim Christensen, som burde kunne komme til udlandet med "Love Is A Matter Of ..."

Og så kommer vi til de gode råd...:

Find en forlægger og et pladeselskab, som ikke alene tror på, men er helt vild med det, du laver, og som vil bakke dig 100% op.

Når man laver den første kontrakt om udgivelse af en plade i udlandet, så udeluk nogle lande/verdensdele fra kontrakten. Så har man noget at handle med senere. Eller få skrevet ind i kontrakten, at du kan få rettighederne til at udgive i de lande tilbage, såfremt selskabet ikke er interesseret.

Hvis man laver en kontrakt om udsendelse af pladen i flere lande, så få tidsrammen for, hvornår udgivelsen i de enkelte lande skal ske, skrevet ind i kontrakten. Så kan selskabet ikke sylte den på ubestemt tid.

Send ikke materiale direkte til amerikanske pladeselskaber, for mange er paranoide i forhold til at blive sagsøgt og vil slet ikke modtage materiale direkte fra kunstnerne. Det skal gå gennem en advokat.

Især i forbindelse med dance-musik er det vigtigt, at kunstneren kan tage sine singler med ud af selskabet, hvis de ikke vil udgive et helt album. Og at det står i kontrakten, om selskabet er forpligtet til at udgive 2, og 3. single, på basis af demomateriale, eller om sangene skal ligge helt færdige, og musikeren så hænger på udgifterne, hvis selskabet ikke vi udgive.

Paneldebat: "Things you should know before you sign a deal in the UK or USA", Radisson SAS, lørdag.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA