x

Dansk musik promoveres på SXSW

Dansk musik promoveres på SXSW

Som tidligere nævnt her på GAFFA.dk dukker der en lang række danske navne op på festivalen SXSW, der afvikles i Austin, Texas i dagene 18. - 22. marts. Nu gør man et forsøg på at samle dem alle til et arrangement, der skal promovere dansk musik overfor de mange amerikanske og internationale branchefolk og journalister, der vil være til stede under festivalen.

Det er Christian Taagehøj fra gruppen Slaraffenland, der står bag initiativet, der støttes af Music Export Denmark (MXD). Han vender i år sammen med sit band tilbage til festivalen, og baseret på gode erfaringer med at deltage i såkaldte dayparties, besluttede han sig for at sammensætte et program til arrangementet Danish Dynamite.

Det er lykkedes Christian Taagehøj at samle elleve ud af de fjorten danske navne til dagfesten, og om arrangementet udtaler han:

"Et dayparty er, ligesom hele festivalen, en meget uformel ting, som man kan få meget ud af. Generelt er stemningen på SXSW meget uformel, hvilket gør at den skiller sig ud fra andre branchefestivaler. Så at "Danish Dynamite"-arrangementet ligger om dagen, og ikke om aftenen, er der derfor en meget velovervejet grund til - erfaringer fra tidligere år viser nemlig, at der er mindre konkurrence med andre arrangementer i løbet af dagen end om aftenen".

De elleve navne til arrangementet er The River Phoenix, Snake and Jet's Amazing Bullit Band, Choir of Young Believers, 18th Dye, Oh Land, Efterklang, Tina Dickow, Slaraffenland, Powersolo, Murder, The Wong Boys og derudover medvirker også The Breakers, The Asteroids Galaxy Tour og Poul Krebs' Song Island Revue på festivalen.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA