x

Vesterbro Festival skifter navn

Vesterbro Festival skifter navn

Vesterbro Festival har ændret navn til Start! Festival. Navneændringen sker ifølge en pressemeddelelse fra festivalen for det første for at understrege at festivalens formål er at præsentere ny dansk musik. For flere bands har festivalen været en start på vejen fra øvelokale til scenen, og det skal navneændringen være med til at markere.
 
For det andet skal det nye navn markere, at festivalen er en landsdækkende festival med en stor del turister og udlændinge. Derfor har festivalen ønsket et navn på dansk, der også kan fungere på andre sprog.
 
Endeligt ønsker festivalen at skabe identitet mellem de nye tiltag, som festivalen sætter i gang i 2009. Et af festivalens mål i 2009 er nemlig at udbygge festivalens aktiviteter til at omfatte mere end tre dage om året, hvor der er festival.
 
I 2009 har Start! Festival igangsat en klub for ny dansk musik ved navn Opstart, og om kort tid skyder festivalen gang i Start! Akademiet, der er festivalens eget talentudviklingsprogram på bandniveau.
 
Tilmeldingsfristen til dette års festival var 1. marts 2009. Over 1200 bands og solister har tilmeldt sig Start! Festival 2009. Med sidste års hidtidige tilmeldingsrekord på 700 bands og solister slår dette års 1200 tilmeldinger ikke blot en ny rekord, men også festivalledelsens forventninger.
 
- Oven på navneændringen ville vi have været tilfredse med at ligge på niveau med 2008. At vi i år har fået over 1200 tilmeldinger kommer bag på os, men vi tolker det som en anerkendelse af navneskiftet, og at musiklivet har taget det nye navn til sig, udtaler Jesper Ø. Jensen, festivalleder, Start! Festival.
 
Festivalprogrammet for 2009 udvælges af et uafhængigt musikudvalg bestående af etablerede musikere, branchefolk og kulturjournalister. Det endelige program offentliggøres 3. april 2009, hvilket er en måned tidligere i forhold til tidligere års festivaler.
 
Festivalen finder sted den 4., 5. og 6. juni 2009, og i år er det syvende gang, der afholdes festival i Den Brune Kødby i København.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA