x

Nyt awardshow for undergrundsmusik

Nyt awardshow for undergrundsmusik

Der finder som bekendt en del awardshows sted rundt om på den danske musikscene, men de fleste fokuserer på den mere etablerede del af den danske musik. Nu har en gruppe arrangører imidlertid stablet det såkaldte Underground Music Awards på benene. Showet finder sted i Pumpehuset i København 13. juni og uddeler priser inden for en række kategorier til undergrundsmusikere.

I denne sammenhæng betyder undergrundsmusikere musikere og bands, der enten ikke har pladekontrakt eller udgiver plader på et uafhængigt pladeselskab, altså et selskab, der ikke er eller er ejet af et af de fire store multinationale pladeselskaber, Universal, Sony, EMI og Warner. Med andre ord må ordet undergrund i denne sammenhæng siges at være defineret temmelig bredt.

Om showet siger arrangørerne selv i en pressemeddelelse:
"Underground Music Awards sigter mod at fremme og styrke den danske undergrundsscene, samt synliggøre den enorme talentmasse, der eksisterer her. Den danske undergrundsscene rummer en bred vifte af kvaliteter, som ikke anerkendes tilstrækkeligt. UMA ønsker derfor at sætte fokus på upcoming danske acts med professionelle ambitioner, gennem et awardshow, hvor disse kunstnere hædres og får den anerkendelse, de fortjener."

For at komme i betragtning til at blive nomineret, skal man indsende musik, der ikke tidligere har været udgivet kommercielt. Arrangørerne opfordrer interesserede bands til at gå ind på undergroundmusicawards.dk og uploade deres musik inden den 20. april 2009, hvor tilmeldingsfristen udløber. Et uvildigt panel af musikere og branchefolk vil herefter udvælge, hvilke kunstnere der bliver nomineret samt vinder og derved får mulighed for at optræde live til Underground Music Awards.

Awardshowet vil på selve aftenen ifølge arrangørerne stræbe efter at skille sig ud fra de traditionelle awardshows. Showet afvikles som nævnt i Pumpehuset i København, hvor et samspil mellem det visuelle og musikalske ifølge bagmændene skal involvere publikum i højere grad end andre awardshows. UMA byder som nævnt deruodver på liveoptrædener fra de vindende artister.

Arrangørerne bag UMA håber at gøre showet til en årligt tilbagevendende begivenhed.

Læs mere på www.undergroundmusicawards.dk eller www.myspace.com/undergroundmusicawards, hvor der er mere info om arrangementet, regler og tilmeldingsfrister.

Billetsalget til showet begynder inden længe på Billetnet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA