x

Tappehallen på Vesterbro genåbner som kultursted

Tappehallen på Vesterbro genåbner som kultursted

Spillestedet Vega og den nystartede fond Tap1 Live står bag en genåbning af den gamle tappehal på Carlsberggrunden på Vesterbro. Tap1, som tappehallen kommer til at hedde, kommer til at danne rammen og en lang række begivenheder af både kulturel og mere erhvervsmæssig karakter. Vega og Tap1 vil blandt andet skabe koncertoplevelser af højeste kvalitet.

Der er plads til mellem 2000 og 6000 mennesker i den 4600 kvadratmeter store hal, lydforholdene er ifølge bagmændene rigtig gode, og logistikforholdene skulle også være fortrinlige med 1300 p-pladser og S-tog og busser lige i nærheden. Blandt de kommende arrangementer kan nævnes Dansk Industris kommende årskongres og uddelingen af Zulu Awards. Men Tap1 vil også komme til at lægge rum til en lang række koncerter.

Laust Christian Poulsen, initiativtager til og direktør 1 Tap1, udtaler:

"TAP 1 er en helt unik ramme og kan tilbyde noget af det, København længe har sukket efter, nemlig en ægte kobling mellem kommercielle begivenheder og kulturbegivenheder af allerhøjeste kvalitet. Vi er en kommerciel virksomhed med stærke kulturelle ambitioner, og vi vil gennem en række vidt forskellige arrangementer vise, at kultur og erhverv kan sameksistere og supplere hinanden, og samarbejdet mellem Vega og Tap1 er et fantastisk sted at starte," siger Laust Christian Poulsen, initiativtager og direktør i Tap1.
 
Det bliver fonden Tap1 Live, der skal stå for de nye kulturoplevelser i den forhenværende tappehal. Bag fonden står Danmarks største spillested Vega og Tap1. Og fondens konstruktion viser ifølge Vegas direktør Peter Sand, at musikken kommer til at spille en markante rolle i Tap1. Peter Sand siger:
 
"TAP1 Live skal først og fremmest gøre det muligt for de besøgende at få bedre indendørs musikoplevelser, når vi taler om store koncerter i formatet 2000-6000 publikummer. Med Vega som en del af Tap1 Live er der naturligvis meget fokus på den rytmiske musik, men det er et mål, at fonden aktivt skal være en del af det københavnske kulturliv og dermed byde op til dans med mange forskellige kulturgenre. Derudover skal fonden være et konkret og praktisk brohoved mellem erhvervs- og kulturlivet, som i vores optik har behov for fælles projekter og en konkret platform for at videreudvikle Københavns og Danmarks oplevelsesøkonomiske potentiale. Fonden bag Tap1 Live kan blive et aktivt bud herpå og vil byde på andet og mere end "blot" gode koncertoplevelser."

Kommunal interesse
Københavns kommunes kulturudvalg har på et udvalgsmøde den 20. aug. besluttet, at fondens fokus på livemusikkens forbedrede rammer i København er så spændende, at de vil forsøge at finde penge på det kommende budget for 2010, der kan sikre publikum gode koncertvilkår. En eventuel investering i Tap 1 Live vil primært gå til forbedring af koncertlogistikken.
 
Tap1 er desuden en slags forløber for det planlagte Mega Vega, en koncertsal med plads til cirka 5000 personer, bygget udelukkende til rytmisk musik. Planerne om Mega Vega er kommet i modvind på grund af finanskrisen, men ifølge Tap1 Fonden er et af de "erklærede mål, at der skal arbejdes aktivt hen imod et kommende Mega Vega i København."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA