x

Roskilde Festival lukker scene

Roskilde Festival lukker scene

Publikum oplevede på dette års festival, at Astoria scene både var for stor til mest intime koncerter og især havde svært ved at kunne rumme de større kunstnere. Sidste års klubkoncert med den store hollandske dj Fedde Le Grand, som blev lukket efter 10 minutter, tjener som eksempel på problemerne med kapaciteten på scenen, som Roskilde Festival nu tager konsekvensen af og lukker.

Esben Danielsen, der er talsmand for Roskilde Festival, udtaler til GAFFA, at Astoria-scenen har været "hamrende succesfuld" både opbygningsmæssigt og funktionelt i forhold til, hvordan det er at være i rummet. Men størrelsen på scenen svarede ikke overens med scenens musikprofil, hvilket umiddelbart betyder, at store navne fra scenen vil blive rykket over på større scener og de mindre navne vil blive flyttet til mindre scener. Esben Danielsen fortæller endvidere om den tomme plads på Dyreskuepladsen:

- Det er for tidligt for mig at sige 'hvad gør vi så?', og jeg bliver overfortolket lidt på Politiken, når de skriver om en ny scene. Vi har mange nye tanker og en af dem er at udvikle et område, hvor næroplevelsen bliver sat i centrum. Vi vil ikke rigtigt kalde det en scene, men nærmere et chillout-område, hvor man har noget spoken word og lyrik, som er nogle af de mere intime ting. Det er en af de ting, jeg arbejder med, men det er ikke for at sætte det i forhold til Astoria.

Medarbejdere har været ude og kritisere Roskilde Festivals beslutning om at lukke den succesfulde scene, men talsmand Esben Danielsen fortæller, at det er for at skåne medarbejderne for at spilde tiden, at udmeldingen kommer så tidligt:

- Vi ved ikke ret meget endnu, men vi er i gang med at spille nogle bolde op, og det kommer så tidligt af respekt for de mange forskellige grupper, der har arbejdet med Astoria. Der kommer reaktioner fra nogle medarbejdere, og det er kun godt at folk er så dedikerede. Derfor skal de også have det at vide tidligst muligt i processen, så de ikke går i gang med at planlægge næste års festival på Astoria.

Om Roskilde Festival vil byde på et nyt chillout-område på Astorias gamle plads, må tiden vise. Der skulle dog stadig være mulighed for at høre kunstnere, der før var tiltænkt scenen, på festivalens andre scener.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA