x

Jelling Musikfestival afslører de første navne

Jelling Musikfestival afslører de første navne

Den 22. udgave af den voksende Jelling Musikfestival blev for kort tid siden skudt i gang med maner, da festivalen kunne oplyse, at der blev sat salgsrekord med over 8000 solgte billetter på det første døgn. Nu annonceres de første navne på plakaten i den gamle vikingehovedstad.

Det er fire stærke comeback-navne, som arrangørerne af festivalen lægger ud med at annoncere. Både Dizzy Mizz Lizzy og Dalton er gendannede bands, mens Sanne Salomonsen (billedet) er kommet stærkt tilbage efter en blodprop i 2006, og C.V. Jørgensen ikke har optrådt i over syv år - bortset fra i Århus Festuge i 2009 - men nu rører på sig. Jelling Musikfestivals booker og leder, Lars Charlie Mortensen, fortæller selv om valgene i en pressemeddelelse:

"Vi har tidligere sat stor pris på dem – og ventet med længsel – og håb – på den dag, hvor de igen skulle på scenen i Jelling. Men nu kan vi fortælle, at gendannede Dizzy Miss Lizzy og Dalton-trioen, sammen med Danmarks bedste rock-sangerinde Sanne Salomonsen og den fantastiske sangsmed C.V. Jørgensen alle kommer til Jelling i den sidste weekend i maj 2010 for at sætte festivalsæsonen 2010 i gang med manér!"

De fire navne har alle en fortid på den 20 år gamle festival, og lederen Lars Charlie Mortensen glæder sig især over, at Dizzy Mizz Lizzy har meldt deres ankomst, og at Danmarks rockmama Sanne Salomonsen er tilbage:

"Det store spørgsmål har været, hvornår Sanne Salomonsen efter sin blodprop i hjernen følte sig rask nok til at gennemføre den turné, som tusindvis af fans har ventet på. Med Sanne i topform, og med hendes nye album "Unico" i bagagen kan publikum glæde sig til at høre og gense Danmarks bedste rocksangerinde på dette års festival."

De udenlandske navne til årets Jelling Musikfestival lader stadig vente på sig, men med over en tredjedel af billetterne solgt inden offentliggørelsen af de første navne, kan publikum se frem til, at Jelling igen starter festivalsæsonen med et brag.

Jelling Musikfestival foregår fra den 28. til den 30. maj, og billetter kan findes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA