x

Få dine sange med i Rock Band

Få dine sange med i Rock Band

Et forsigtigt bud på fremtiden for det massivt succesfulde computerspil Rock Band er ved at blive testet i en betaversion i øjeblikket, og hvis det nye initiativ viser sig at blive populært, kan det sætte tonen for lignende spil som Guitar Hero fremover. Det drejer sig om en ny funktion, hvor bands og musikere selv kan oploade deres sange til Rock Bands hjemmeside, og sælge det videre til andre spillere, der så kan bruge sangene, på lige fod med The Beatles og Nirvana.

Den nye funktion var oprindeligt tiltænkt musikere uden en pladekontrakt, der gerne vil promovere sig selv, men det viste sig hurtigt, at muligheden blev udnyttet af kendte bands også. Paul DeGooyer, der er direktør for MTV (der har skabt spillet), gav udtryk for sin forundring, i et interview med den amerikanske avis The Wall Street Journal: "Det der virkelig overraskede os var, hvor mange kunstnere med hitplader, der har tilbudt deres sange."

Det skulle efter sigende være bands som Creed og Evanescence, der har sendt deres sange ind, men også indie-pladeselskabet Sub Pop, der har blandt andre The Shins og Flight Of The Conchords i stald, gør i øjeblikket klar til at sende sange fra flere af deres kunstnere ud til spillere.

Det er nu ikke helt så let, som det umiddelbart kunne lyde, at få sine sange med i spillet, og det er bestemt ikke billigt heller, for der er et utal af tekniske og grafiske detaljer, der skal ordnes, førend musikken kan bruges i spillet. Det har resulteret i, at flere firmaer tilbyder at gøre sange klar for interesserede, til den nette pris af 2500$ (ca. 13.000 kroner). Herudover skal man betale 99$ årligt, for at være en del af det netværk, hvor man oploader og downloader sange til Rock Band, nemlig Rock Band Network Store.

Vil man læse mere om mulighederne, kan man gå ind på Rock Bands officielle hjemmeside, og The Wall Street Journals uddybende artikel, hvor man kan læse mere om de økonomiske aspekter.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA