x

Ny dokumentar om The Magnetic Fields

Ny dokumentar om The Magnetic Fields

Den amerikanske singer-songwriter Stephin Merritt, der blandt andet undersender plader under navnet The Magnetic Fields, slipper i næste uge sit nye album "Realism" løs, og nu afslører Merritt yderligere, at der er en dokumentarfilm undervejs. Dokumentaren forventes at være klar til foråret.

Instruktørduoen bag dokumentaren består af Kerthy Fix og Gail O'Hara fra Chickfactor Magazine. De har over en årrække af 10 år filmet Merritt i hans musikalske karriere såvel som i hans privatliv, og derfor har de rigelige filmspoler at vælge mellem.

Man kunne forestille sig, at der er en del at tage fat på omkring Merritts mangefacetterede liv. For eksempel er Merritt homoseksuel, hvilket ofte kommer til udtryk i hans tekster, når han f.eks. i sangen "When My Boy Walks Down The Street" synger: "...and he's going to be my wife". Derudover er han blevet opdraget af sin buddhistiske alenemor, og har aldrig mødt sin far, som i øvrigt er folksangeren Scott Fagan. Merritt er desuden kendt for at være en yderst depressiv person.

Filmen bliver vist på The Mezzanine i San Francisco til sommer, men holder premiere på en endnu ukendt amerikansk filmfestival. Efter premieren vil et interview med Merritt finde sted, hvor tilskuerne får mulighed for at få afklaring på de spørgsmål, filmen måtte give anledning til.

Der er endnu et par måneders ventetid, før man som The Magnetic Fields-fan får lov at kigge ind bag Merritts duggede ruder, men indtil da kan man se frem til på tirsdag, den 26. januar, hvor det nye album fra enmandsprojektet rammer butikkerne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA